KikaConcept-ergo-estafette Hunze

KikaConcept-ergo-estafette Hunze

Wordt het duizend euro? Tweeduizend? Welja, waarom niet! Meer mag ook zelfs. Hoe dan ook, Mariken Stegmann en Ernst Arbouw gaan op zaterdag 11 mei 2019 via een Concept-ergo-estafette, zich total loss ergometeren om een (liefst) giga-groot bedrag in te zamelen voor Kikarow: Ze leggen vanaf 8.00 uur samen 133 kilometer af op de ergometer en hebben je aanmoediging en je sponsorgeld hard nodig. Dus kom langs en/of doneer! Het startschot voor hun estafette, waarbij ze om de beurt dertig minuten roeien, wordt zaterdagochtend om acht uur gegeven door erelid Tineke Floor. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen de twee kilometerknallers sponsoren.
Naar verwachting doen Mariken en Ernst minimaal tien uur over de afstand. Tijdens de race kunnen ze wel wat aanmoediging gebruiken, dus kom vooral langs op De Hunze. Er is genoeg (lekkers) te eten en te drinken om dit superevenement kracht bij te zetten. Om 16.30 uur is de feestelijke afsluitende borrel en wordt bekend gemaakt welk bedrag ze opgehaald hebben met deze actie.
Het is natuurlijk de bedoeling dat zoveel mogelijk Hunzeleden Mariken en Ernst sponsoren – het is een prestatie van formaat! Alle bedragen zijn welkom. Je kun je als sponsor melden via ergohunze@gmail.com. Tijdens het evenement is er een sponsorlijst waarop je kunt intekenen en een collectebus waarin je een donatie kunt doen.
Verschillende Hunzeleden hebben al toegezegd dat ze tijdens de estafette een stuk ‘meeroeien’. “Superfijn”, volgens Ernst. “Als de kilometers gaan tellen, is het plezierig als er iemand naast je zit aan wie je je een beetje kunt optrekken. En het is helemaal mooi als die meeroeiers ook weer sponsors weten te vinden.”
Een vraag nog – is het niet een heel klein beetje overdreven om 133 kilometer op een ergometer te zitten? “Ik hoop dat er heel veel Hunzeleden naar onze finish komen. Dan zullen we een zo eerlijk mogelijk antwoord geven op die vraag.”