[ vervallen] Midzomeravondtoertocht Zuidlaardermeer 2020

t.g.v. de Corona-maatregelen is de midzomeravondtocht helaas afgelast

Een Midzomeravondtoertocht over het Zuidlaardermeer. Hoe mooi is het om bij schemering over het Zuidlaardermeer te roeien?! Zie het verslag van vorig jaar op de pagina roei-ervaringen.
Op donderdag 20 juni gaat de Midzomeravondtocht van 35 kilometer naar Noordlaren en daarvoor wordt ruim de tijd genomen. Er wordt gemixed geroeid met Hunzeleden en roeiers van Gyas en de Asser Roei Club (ARC), samen in een boot. De organisatie doet de bootindeling. Inschrijving via onderstaand formulier start op nader aan te geven datum en sluit 13 juni 2020.
De tocht gaat via het Winschoterdiep en het Drentse Diep naar de Onnerpoldermolen “De Biks”, voor een stiltepauze. Hier kun je hopelijk de zeearenden spotten die sinds een paar jaar in de Onnerpolder een nest hebben met jongen. Zie de website van het Groninger Landschap. Na deze pauze gaat de reis verder langs de Palinghandel Vos en wordt het Zuidlaardermeer overgestoken langs de hoge wal. Bij het avondeten in De Bloemert kan de kennismaking tussen Hunzeleden, ARC-leden en Gyasleden (“Gyanen”) nog verder uitgebreid worden. De maaltijd is voor eigen rekening.

Om circa 20.00 uur gaat het huiswaarts naar Groningen en dat is in één keer zonder pauze. De zon gaat onder om ca. 22.00 uur onder, dus uiterste aankomsttijd bij de roeivereniging is 22.30 uur. Hopelijk wordt dat genieten van een prachtige zonsondergang!