Snel aanmelden voor landelijke Midweekroeidag

Landelijke Midweek roeidag 15 augustus 2019

De jaarlijkse landelijke roeidag is op donderdag 15 augustus 2019. Aanmelden en betaling zo snel mogelijk bij Emmy van der Werff.
Meedoen kost 7,50 euro per persoon. Je moet er minimaal roei- en stuurvaardigheid op basisniveau voor hebben.
Dit jaar kun je kiezen uit vijf verenigingen waar je als gast roeit
De ontvangst is om 9.30 uur –tenzij anders vermeld- bij:
LR&ZV Die Leythe, Morsweg 148, 2332 ER Leiden, tel. 071-5760754. Op hun website staat meer informatie en een routebeschrijving.
Betaald parkeren in omgeving roeivereniging: Morspoortgarage en Parkeerterrein Haagweg.
Er zijn 21 beschikbaar en er wordt in wherry’s geroeid. De prachtige tocht is ongeveer 28 kilometer en voert door de historische stad Leiden richting Kagerplassen, waar al naar gelang het weer, een roeitocht over verschillende plassen en of sloten genmaakt wordt. Je kunt van een schitterend stukje van de “Hollandse Plassen” met voldoende momenten om te pauzeren en de meegenomen lunch te nuttigen.
De afsluiting bij Die Leythe is met iets warms en een gezellige borrel.

RV RIC, Korte Ouderkerkerdijk 32, 1096 AC Amsterdam, tel. 020-6924140. Op hun website staat meer informatie en een routebeschrijving. Op hun website staat meer informatie en een routebeschrijving. Betaald parkeren in nabijgelegen woonwijk. Goede bereikbaarheid met openbaar vervoer.
Er zijn 24 plaatsen beschikbaar en er wordt geroeid in wherry’s.
De roeidag wordt gestart met een ronde door de Amsterdamse binnenwateren. Via de Amstel gaat het naar de binnenstad en door de grachten, langs vele historische gebouwen en woonhuizen van de vroegere Amsterdamse kooplieden. Na de tocht van ongeveer twaalf kilometer eet je de meegenomen lunch in de soos van RIC. Daarna wordt de tocht vervolgd over de Amstel de stad uit, richting Ouderkerk a/d Amstel. Je passeert enkele imposante landhuizen die in de Gouden Eeuw door rijke Amsterdammers als buitenplaats werden aangelegd. Vóór Ouderkerk wordt gekeerd en roei je door de rietkragen weer terug naar RIC. De middagtocht is ook ongeveer twaalf kilometer.

ARZV Alkmaar, Beverdam 1, 1822 AA Alkmaar, tel. 072-5614839. Op hun website staat meer informatie en een routebeschrijving. Parkeren: gratis en naast de vereniging.
Er zijn 25 plaatsenbeschikbaar en er wordt in C boten geroeid (C4, C3, C2).
De ontvangst is met koffie/thee en iets lekkers.
Geroeid wordt over het kanaal Omval Kolhorn naar deroei buren, de vereniging Ossa. Daar kan gewisseld worden en roei je dezelfde weg terug; al met al is dat twaalf kilometer.
Na de lunch wordt de tocht vervolgd rond en door de stad. Dit is geen grote afstand maar wel uitdagend. In iedere boot zal een lid van de ARZV sturen vanwege de smalle grachten en bruggen. In de stad wordt even afgemeerd om de stad te verkennen.Na afloop is er op de vereniging een afsluiting met een hapje en een drankje.

RV Aeneas, De Weerd 52, 6041 TL Roermond, tel. 0475-336751. Op hun website staat meer informatie en een routebeschrijving.
Er is voldoende parkeergelegenheid.
Om 10.00 uur is de ontvangst met koffie/thee en vlaai en om 10.45 uur start de tocht. Er zijn 18 plaatsen beschikbaar en er wordt geroeid in wherry’s en C4* boten.De tocht gaat over de Maas, enkele Maasplassen en langs drijvende woningen de zogenaamde Marina’s. De tocht is circa twintig kilometer, met onderweg een lunchpauze voor het eigen lunchpakket. Na afloop is er soep en koffie/thee en fris voor de liefhebbers.

RV Voorne-Putten, Kanaaldijk West 1, 3238 LM Zwartewaal, tel. 0181-375949. Op hun website staat meer informatie en een routebeschrijving.
Er zijn voldoende gratis parkeerplekken.
Er zijn 31 plaatsen beschikbaar en er wordt geroeid in wherry’s en C-boten.
Geroeid wordt over de Bernisse, een oude kreek die de voormalige eilanden Voorne en Putten scheidt en verboden gebied is voor motorvaartuigen. Je ziet veel watervogels en hooguit een enkele visser. Je roeit tot net onder de houten brug bij Zuidland. Daar keer je en ga je via dezelfde route terug. Via het beginpunt roei je verder in westelijke richting over het Brielse Meer achter de Middenplaat langs. Daarna steek je de plas over en kan er eventueel aangelegd worden in de haven van Brielle om iets te eten of te drinken. Daarna roei je weer terug naar je beginpunt waar je rond de klok van 17.00 uur weer aankomt en 25 kilometer geroeid hebt. Het is altijd mogelijk de route in te korten.