Doe mee aan de Lichtjestocht van De Hunze op zaterdag 21 december

Doe mee aan de Lichtjestocht van De Hunze

Bekijk zaterdag 21 december de Winterwelvaart vanaf het water. Roei ook mee, individueel of met je groep. Dit jaar wordt het de tweede keer dat de lichtjestocht wordt georganiseerd. Vorig jaar was een succes, dit jaar wordt het nóg mooier.
Er worden rondjes gevaren door de grachten tussen circa 17.00 en 20.00 uur in onze wherry en C-vloot. Dit keer niet in colonne, maar verspreid over de avond.
Kerstsfeer is er op de sociëteit: Glühwein en warme chocolademelk, lekkere soep met brood. Geef je snel op voor deze bijzondere avond.

Inschrijven en meehelpen

Je kunt je individueel of met je groep inschrijven. Wil je een groep opgeven dan vul je voor elk groepslid onderstaand formulier eenmaal in. Daarnaast  kun je op het formulier ook aangeven of je beschikbaar bent om te helpen. Want de lichtjes moeten gemonteerd worden vanaf 15.00 uur. En later weer afgemonteerd als de boten uit het water zijn. Daarnaast kun je hand- en spandiensten op de sociëteit verrichten. Omdat niet in colonne wordt gevaren, is het makkelijker te combineren met het roeien.

Veiligheid voorop

We willen voor onszelf en voor Winterwelvaart geen veiligheidsrisico vormen. Iedereen kan roeien maar de stuur wordt door de organisatie gevraagd. Eisen aan de stuurman: hij/zij moet goed kunnen sturen en ook goed kunnen zien in het donker met al die lichtjes.
De museumboot de “Emma” vaart tussen Zuider- en Noorderhaven, met opstapplek tussen museumbrug en A-brug. De bruggen worden voor de “Emma” bediend. Zij heeft voorrang op ons, evenals de andere schepen die voor Winterwelvaart heen en weer varen. De stuurlui ontvangen een vaarschema.
Zaterdagmiddag worden de lichtjes op de boten geplaatst, zodat alles klaar is voor de start. Belangrijk voor de lichten: vóór en achter een duidelijk wit licht (verplicht) en géén lichtversiering in het zicht van de stuurman. Voor de riemen: bladen aan bakboord een rood lichtje en aan stuurboord  groen. Er wordt langzaam geroeid, kleed je dus warm aan en geniet van de Winterwelvaart.

Bijdrage

Vorig jaar hebben de deelnemers een kleine financiële bijdrage geleverd en daarmee de lampjes bekostigd. Voor extra lampen is nog wat geld welkom. De Hunze wil de organisatie van Winterwelvaart ook een symbolische bijdrage geven om ze te bedanken (ze werken uitsluitend met vrijwilligers). In de sponsorpot op de bar kun je een donatie doen. De bijdrage is vrijwillig maar heel welkom!