Za. 29/2 vaarverbod vanwege de Gyas-Hunze-race. Zo. 1/3 vaarverbod op het Verbindingskanaal.

TGIF – open groep 18:45 vlot

Je weekend begint in een roeiboot

Stel je voor: Het is vrijdagmiddag en het werk zit erop. Je stapt op je fiets. In plaats van huiswaarts, fiets je richting Hunze. Je betreedt daar om 18:45 uur in je roeikloffie het vlot dat baadt in een gouden namiddagzonnetje en stapt in een boot voor een uurtje roeien; niet noodzakelijkerwijs met je eigen roeimatties of bekenden. Wel met iemand die bijvoorbeeld net lid of juist al 35 jaar lid is. Of je roeit alleen. Je probeert ook eens een ander nummer dan de boot waarin je gewoonlijk roeit.
Terug op het botenhuis is de bar open. Er is koffie en thee, de tap is aangesloten. Je koopt er iets lekkers te eten; scheelt je een rit naar de super voor een maaltijdsalade of magnetron-stamppot. Je kletst wat met leden die je niet kent en je maakt misschien een roei-afspraak met iemand die je normaal nooit zou hebben benaderd.
Hoe leuk zou het zijn om zo je weekend te beginnen?! Nou – breaking news – binnenkort kan dat!!!

Instructie (Wout) en Sociëteit (Linda) hebben de handen ineen geslagen voor roeien (Wout) en gezelligheid (Linda). Niet dat Wout niet gezellig is en Linda niet kan roeien, maar ieder zo zijn specialiteit.
Met ingang van vrijdag 12 april 2019 staan om 18.45 uur op het vlot stuurlieden en mensen die instructie willen geven. Voor jou, met jou! Heb je al drie jaar niet geskifft, wil je het weer eens proberen en vind je het een tikkie eng? Een instructeur neemt je onder zijn hoede. Je draait onder diens leiding wat rondjes in de Zwaaikom. Wil je daarna wel eens richting Haren maar vind je achterover bij de bruggen eng? Iemand skifft met je mee en coacht je onder de bruggen door. Kijk je altijd verliefd naar die mooie dubbeltweetjes, maar denk je dat jij dat niet kunt? Kom op, iemand die het met twee vingers in de neus doet gaat bij jou op boeg zitten. Samen roeien jullie naar het sluisje bij Dorkwerd.
Of wil je wel eens glad vieren of boordroeien? Wil je een coach die meefietst en naar je haal kijkt? Proberen mag!

Wat we beogen is een open groep, die gewoon roeit en waar we vanuit de instructiekant ook graag iets aan opleiding willen doen. Zeg maar; op comfortabele wijze een beetje uit je comfortzone. Het is namelijk simpelweg leuk een ander boottype te proberen, eens met andere mensen in een boot te zitten. Meer ervaring en zelfvertrouwen betekent ook dat je makkelijker door de vereniging kunt bewegen. Ook dat is leuk. Het zal vast wel eens spannend zijn. Dat willen wij met goede coaching ondervangen.
En na afloop lekker borrelen en happen op de sociëteit.
Maar goed, misschien willen jullie wel helemaal niets nieuws proberen, misschien hebben jullie geen behoefte om te leren boordroeien en in een acht te varen.
Sterker nog, misschien wil je helemaal geen coach langs de kant; wil je gewoon op vrijdagavond met een blik Pringles en een fles cola op de bank Netflixen. Dat kan allemaal, maar Wout en Linda kunnen zich dit niet voorstellen. Zij staan vanaf vrijdag 12 april 18:45 uur op het vlot klaar. Laat ze vooral niet de hele zomer alleen in een ‘twee zonder’ rondvaren!
Nog even voor de goede orde: we proberen het natuurlijk goed te organiseren, maar weten niet van tevoren hoeveel mensen er komen en wat voor boten we tot onze beschikking hebben. Enige flexibiliteit kan dus noodzakelijk zijn. Gezellig wordt het vast en zeker!