Thema-avond over roeien op de ergometer

Thema-avond over roeien op de ergometer

Op 24 november van 19.00-20.30 bijt Ruby Otter het spits voor de thema-avonden over roeien af. Zij geeft een lezing over ergometertrainingen. Op welke technische punten kun je letten tijdens het roeien op een ergometer? Hoe bouw je een trainingsschema voor ergometeren op? Hoe kun je je conditie verbeteren op een ergometer? Allemaal relevante vragen voor iedereen die tijdens het winterseizoen zijn of haar roeivaardigheden en -conditie op peil wil houden of liever nog, verbeteren! Kom dus allemaal naar De Hunze op 24 november!

Om meteen even te kunnen voelen hoe trainen op een ergometer werkt, organiseert de Competitiecommissie in de week voorafgaand aan de thema-avond twee ergometeravonden. Tijdens deze avonden word je gedurende een half uur begeleid op de ergometer door een ervaren coach. Met name voor beginnende roeiers zijn deze avonden erg handig, omdat je zo direct een aantal basisprincipes voor het ergometeren leert!
De ergometertrainingen vinden plaats op twee data:
Op 20 november van 19.00-19.30 uur en van 19.30-20.00 uur.
Op 22 november van 18.00-18.30 uur en van 18.30-19.00 uur.
Per half uur kunnen er zes roeiers meedoen. Schrijf je dus snel in, want vol = vol! Inschrijven doe je per e-mail. Geef in je mail aan hoeveel roeiers er mee willen doen en in welk blok jullie graag mee willen doen.