Toertocht om de Oost door het Groningse land

Maxi-toertocht van 52 kilometer met vijf sluizen - de helft roeien is ook mogelijk

Een mooie toertocht door het Groningse land die geroeid wordt in C4x+-en en C2x+-en, zodat de snelheidsverschillen niet te groot zijn en er gezamenlijk geschut kan worden bij de sluizen. Diegenen die van een echte uitdaging houden kunnen het hele rondje mee roeien, maar het is ook mogelijk om de halve tocht te roeien. Dan wordt halverwege van bemanning gewisseld. Er wordt sowieso door gewisseld in de boot, waarbij iedereen deels roeit en stuurt. Dit maakt deze tocht ook bijzonder geschikt voor wat minder ervaren roeiers die eens kennis willen maken met het toer- en marathonroeien. Voor de tocht is wherry- of skiff1 en kleine s verplicht; verder is enige toerervaring en duurvermogen wel noodzakelijk. Neem bij twijfel contact op met de organisatoren, Trijntje Buiter-van der Kooi en Gert Bosma.
Aan de deelname zijn geen kosten verbonden uitgezonderd eventueel te delen carpoolkosten. Je moet voor jezelf voldoende eten en drinken meenemen. Onderweg is er misschien nog de mogelijkheid om ergens iets te nuttigen.
De logistiek rond de wissel halverwege wordt uitgewerkt als duidelijk is welke deelnemers dit betreft.
Je kunt je individueel aanmelden. De indeling van de boten wordt door de organisatoren bepaald, uiteraard wel in overleg met de deelnemers. Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar Trijntje Buiter – van der Kooi met vermelding van je telefoonnummer. Half juli hangt er ook een inschrijflijst op het prikbord in de hal van De Hunze.
Aanmelden kan tot 12 augustus 2018. Meld je snel aan als je zeker wilt zijn van deelname.
Mocht je de halve tocht willen meevaren, regel dan bij voorkeur zelf een maatje en spreek zelf af wie ’s morgens roeit en wie ’s middags. Geef ook even aan of je een auto hebt voor de wissel halverwege.
Bij onverhoopt niet kunnen meedoen word je geacht zelf voor een vervanger te zorgen. In het geval er meer aanmeldingen zijn dan roeiplaatsen wordt een reservelijst aangelegd die gebruikt kan worden bij uitval.

Hopelijk wordt het een ruime opkomst en een mooie tocht!