Toertocht met navigatie-oefening Paterswoldsemeer 10 mei 2020

Toertocht met navigatie-oefening Paterswoldsemeer 10 mei 2020

Wie wel eens een toertocht elders heeft gedaan kent het wel: Gastvrije ontvangst, tips voor te varen routes met aanlegplekken voor picknick of Horeca/toilet. En dan krijg je een kaart en/of beschrijving van het traject. Maar niemand is bekend met het roeiwater, dus hoe red je je dan?
Dit gaan we simuleren op het Paterswoldse Meer. Weliswaar dichtbij en voor sommigen ook wel bekend, maar om er een echte oefening  van te maken zetten we een route uit en is het aan de bootbemensing om deze aanwijzingen zo goed mogelijk te volgen!  Vereiste roeigraad: Wherry1/skiff1 én kleine s (stuurervaring in C-boten).  We passeren een kleine sluis, ook een beleving voor wie het nog nooit heeft gedaan.
Koffie/lunchplek is het ‘huis aan het water’ van organisator Frouwke Breman. Alle deelnemers wordt verzocht hiervoor iets lekkers mee te nemen, naast je gebruikelijke natje en droogje. Als er tijd voor is leggen we ook aan bij Zeilvereniging De Twee Provinciën aan de zuidkant van het meer. Voor consumptie aldaar dien je zelf geld mee te nemen.
Duur: circa 9.00 uur vanaf De Hunze tot 16.00 uur terug op het vlot, exacte tijd volgt.
Kosten: gedeelde kosten voor sluisbediening; bedrag volgt ook.
Inschrijving:  vanaf nader te bepalen datum via de e-mail bij Frouwke Breman of op de intekenlijst lijst in de toerklapper in de clubzaal van De Hunze. Uiterste inschrijfdatum: donderdag 1 mei 2020. Daarna krijg je bericht over de verdere gang van zaken. Let op: Je schrijft individueel in; de organisatie doet de bootindeling. Het is nadrukkelijk de bedoeling ook samen te roeien met personen, waarmee je dat nog niet eerder hebt gedaan. Deelname staat ook open voor GYAS-roeiers; opgave via de marathoncommissie mrcgyas@gmail.com. We hopen op een gezellige en leerzame tocht!

Een impressie van de tocht  in 2019 vind je bij de roei-ervaringen.