Toertocht door het Groningse land op 23 augustus 2020

Toertocht door het Groningse land op 23 augustus 2020

De Tocht om de Oost gaat door vijf sluizen en is 52 kilometer lang. Ze voert vanaf De Hunze oostwaarts door het Damsterdiep, de Westerwijtwerdermaar en het Boterdiep naar Onderdendam. Daar is de lunchpauze bij de woning van Trijntje en Jaap Buiter-van der Kooi. Daar is  koffie, thee en soep.  Vervolgens gaan we via Winsum, door het Reitdiep langs Garnwerd en Dorkwerd terug naar ons botenhuis. We roeien door het mooie Groningse land in C4x+-en en C2x+-en, zodat de snelheidsverschillen niet te groot zijn en we gezamenlijk kunnen schutten. We wisselen tussendoor in de boot, waarbij iedereen deels roeit en stuurt. Diegenen die van een echte uitdaging houden kunnen het hele rondje mee roeien, maar je kunt ook de halve tocht roeien, waarbij je halverwege met een ‘maatje’ wisselt. Dit maakt deze tocht ook bijzonder geschikt voor wat minder ervaren roeiers die eens kennis willen maken met het toer- en marathonroeien. Voor de tocht is wherry1 of skiff1 en kleine s verplicht; verder is enige toerervaring en duurvermogen noodzakelijk. Neem bij twijfel contact op met ons op.
Aan de deelname zijn geen kosten verbonden, uitgezonderd eventueel te delen carpoolkosten bij een wissel. Iedereen neemt voor zichzelf voldoende eten en drinken mee. Onderweg hebben we misschien nog de mogelijkheid om ergens iets te nuttigen.
De logistiek rond de wissel halverwege wordt uitgewerkt als we een overzicht hebben van de deelnemers, die daarvoor kiezen.
Je kunt je individueel aanmelden. De organisatoren bepalen de indeling, uiteraard in overleg met de deelnemers. Je kunt je aanmelden via een e-mail aan Trijntje Buiter-vander Kooi met vermelding van je telefoonnummer.
Mocht je de halve tocht willen roeien, regel dan bij voorkeur zelf een maatje en spreek af wie ’s morgens roeit en wie ’s middags. Geef ook even aan of je een auto hebt voor de wissel halverwege.
Kun je onverhoopt niet meedoen zorg dan zelf voor een vervanger. Zijn er meer aanmeldingen dan roeiplaatsen, dan leggen we een reservelijst aan die gebruikt kan worden bij uitval.
We hopen op een ruime opkomst en een mooie tocht!

Het organisatiecomité: Trijntje Buiter – van der Kooi en Sieb Kemme

Zie voor een impressie van de vorige tocht de pagina roei-ervaringen.