Toertocht om de Oost

Tot 18 augustus inschrijven voor Tocht om de Oost

De Toertocht om de Oost gaat door vijf sluizen en is 52 kilometer (of de helft). Je roeit door het mooie Groningse land in C4x+-en en C2x+-en, zodat de snelheidsverschillen niet te groot zijn en er gezamenlijk geschut kan worden bij de sluizen. Diegenen die van een echte uitdaging houden kunnen het hele rondje mee roeien, maar het is ook mogelijk om de halve tocht te roeien. Dan wordt halverwege van bemanning gewisseld. Er wordt sowieso door gewisseld in de boot, waarbij iedereen deels roeit en stuurt. Dit maakt deze tocht ook bijzonder geschikt voor wat minder ervaren roeiers die eens kennis willen maken met het toer- en marathonroeien. Voor de tocht is wherry- of skiff1 en kleine s verplicht; verder is enige toerervaring en duurvermogen wel noodzakelijk. Neem bij twijfel contact op met de organisatoren, Trijntje Buiter-van der Kooi en Gert Bosma.
Aan de deelname zijn geen kosten verbonden, uitgezonderd eventueel te delen carpoolkosten. Je moet voor onderweg zelf voldoende eten en drinken meenemen. Halverwege lunchen we bij Trijntje thuis, waar we koffie, thee en soep krijgen.
De logistiek rond de wissel halverwege wordt uitgewerkt als duidelijk is welke deelnemers dit betreft.
Je kunt je individueel aanmelden. De indeling van de boten wordt door de organisatoren bepaald, uiteraard wel in overleg met de deelnemers. Je meldt je voor 18 augustus 2019 aan via onderstaand inschrijfformulier. Je kunt je ook aanmelden door in te schrijven in de toermap die op De Hunze ligt.
Mocht je de halve tocht willen meeroeien, regel dan zelf met een maatje wie ’s morgens roeit en wie ’s middags. Geef ook even aan of je een auto hebt voor de wissel halverwege.
Bij onverhoopt niet kunnen meedoen word je geacht zelf voor een vervanger te zorgen. Als er meer aanmeldingen zijn dan roeiplaatsen, dan wordt een reservelijst aangelegd die gebruikt kan worden bij uitval.
We hopen op een ruime opkomst en een mooie tocht!

Trijntje Buiter – van der Kooi: buitervdkooi@xs4all.nl / 0652833327

Gert Bosma: g.gertbosma@gmail.com / 0623712338

Geen velden gevonden.