Toerweekend Leenstertillen 21-22 juli: roeien en/of fietsen mogelijk

Toerweekend Leenstertillen 21-22 juli: roeien en/of fietsen mogelijk

Doe mee!  Op 21 en 22 juli is er een prachtige tweedaagse campingtocht door het Groninger platteland. Niet de grote Waterwolf, maar zijn kleine neefje. Een fantastische tocht  om te trainen op duurvermogen en stuurinzicht. Bijvoorbeeld op de Kromme Raken, een bochtig smal stuk dat stuurmanskunst vereist.
Zaterdag wordt vanuit De Hunze geroeid via het Hoendiep, Aduarderdiep en Reitdiep naar Zoutkampen. De camping Leenstertillen wordt bereikt over het Hunzingokanaal: Roeiafstand circa veertig kilometer. De fietstocht is maximaal 55 kilometer maar kan ingekort worden. Deze volgt het roeitraject op wisselende afstand.
Zondag gaat de roeitocht vanuit de camping verder richting Wehe-den-Hoorn en Mensingeweer; via de Kromme Raken bij Schouwerzijl het Reitdiep op en dan via Garnwerd en Dorkwerd terug naar De Hunze: roeiafstand circa dertig kilometer. De fietsroute is ongeveer 35 kilometer.
Roeiplaatsen maximaal 18 in C4* of C2*; het aantal deelnemers is afhankelijk van het aantal mensen dat een dag wil roeien en/of fietsen. Wherry1 en Kleine S zijn verplicht, enige toerervaring  en ‘zitvlees’  gewenst.
Overnachting: op camping Leenstertillen in gezamenlijke tent met mini-keuken of eigen tent.
Kosten 10euro  per persoon per dag voor de overnachting. Voor bevestiging deelname moet  dit bedrag vooruit betaald worden.
Overige onkosten voor vervoer  slaapspullen, carpoolen en maaltijden komen daarbij.
Schrijf je uiterlijk 10 juli in op de intekenlijst in de hal van De Hunze. Ben je door vakantie verhinderd dat zelf te doen, vraag dan of iemand anders het voor jou wil doen. Plaatsing gebeurt in principe op volgorde van intekening.
Inschrijven individueel en per dag. Je kunt je voorkeur opgeven voor meedoen op een of twee dagen. De organisatie zal dan proberen tot een sluitende indeling te komen.  Er zullen namelijk ook genoeg deelnemers moeten zijn om de boten zondag terug te roeien! Een flexibele opstelling wordt op prijs gesteld. Als je deels wil fietsen moet je dat samen met een maatje doen. De kaart van de fietsroute via de knooppunten wordt verstrekt.
Voor meer informatie stuur je een e-mail naar Betty Goedewaagen of bel 050 – 313 41 00.
Organisatie en informatie: Betty Goedewaagen en  Gerda Jaarsma. Na 10 juli wordt contact opgenomen met de belangstellenden.