[vervallen] verlenging toertocht De Hunze op 3 augustus: Turfvaart

Eventueel verlenging toertocht De Hunze op 3 augustus: Turfvaart

Afhankelijk van de omstandigheden op  zondag: de boten na de tocht op zondag 2 augustus terugroeien vanaf het Zuidlaardermeer of Spijkerboor via Leinewijk, Kielsterdiep en Winschoterdiep (27 – 40 km). Spot onderweg een otter of bever en ervaar de voormalige het veenkolonie-gebied vanaf het water waarlangs de turf werd afgevoerd naar de stad Groningen en de steden ‘het westen’ van Nederland.

Minke Huitema en Betty Goedewaagen verkennen en maken een routebeschrijving. Renze Rispens verzorgt de botenwagen. Elke ploeg/boot krijgt de routebeschrijving met enige aanwijzingen, een startplaats en een eindplaats waar de boot opgeladen moet worden. Contact: begoedewaagen@gmail.com. 0621551574

De inschrijving is gesloten.  En de tocht is op zondag 2-8 volbracht door 6 boten vol goedgemutste Hunze-roeiers(m/v) .

In verband met corona hebben we het liefst dat dat je je met een volledige ploeg inschrijft (3 – 5 personen). Enkelingen kunnen zich inschrijven. Daar maken we vaste ploegen mee. Er worden geen picknicks of pauzes georganiseerd. Bij de startplaats en eindplaats zal wel zeepwater aanwezig zijn om de riemen schoon te maken. Vanuit deze gebieden kun je ’s avonds gewoon terug naar huis.