Weekendroeitocht 6 en 7 juli afgelast

Weekendroeitocht in 't Groningerland 6 en 7 juli

Helaas: Wegens afkalvende animo en niet beschikbaar zijn van de Hoendiep is deze tocht afgelast!

Op 6 en 7 juli 2019 is er weer een weekendroeitocht in ‘t Groningerland; een prachtige tweedaagse campingtocht. Variant op de tocht van 2018 (Leenstertillen). Een fantastische mogelijkheid om te trainen op duurvermogen en stuurinzicht. Bijvoorbeeld op de Kromme Raken, een bochtig smal stuk dat stuurmanskunst vereist.  En uitzicht op het Reitdiep vanaf de camping in Zoutkamp.
Zaterdag is de start vanaf De Hunze via het Hoendiep, Aduarderdiep,  Kromme Raken en Hunzingokanaal  naar Zoutkamp. Via de Sluis naar het Reitdiep bereiken we Camping de Rousant: afstand circa 38 kilometer. De overnachting voor maximaal twaalf personen is op een camping in twee trekkershutten. Bij meer deelnemers overnachten we ook in enkele tenten. Het avondeten is op loopafstand in Zoutkamp in een eetcafé/restaurant. De kosten voor ieders eigen rekening.
Op zondag vervolgt de tocht vanuit de camping over het Reitdiep via Electra, Roodehaan, Garnwerd en Dorkwerd terug naar De Hunze: roeiafstand circa 32 kilometer.
Het aantal deelnemers is mede afhankelijk van het aantal mensen dat in eigen tent kan/wil overnachten. Er zijn maximaal vijftien roeiplaatsen, verdeeld over C4*/ C2*. Stuurgraad Kleine S is verplicht, enige toerroei-ervaring en ‘zitvlees’ zijn gewenst.
Onkosten voor vervoer slaapspullen, carpoolen en hapjes/drinken en ontbijt/lunch van zondag worden achteraf hoofdelijk omgeslagen en afgerekend.
Daarnaast zijn er de kosten voor de overnachting in de trekkershut: 15 euro per persoon per dag . Voor bevestiging deelname moet dit bedrag vooruit betaald worden op IBAN NL17 INGB 0002 1349 75 ten name van Gerda Jaarsma, Zuidhorn. De deelname is definitief als deze na je betaling bevestigd is door de organisatoren. Inschrijven via mail aan Gerda Jaarsma is nog mogelijk.

Je schrijft je individueel in, niet als ‘ploeg’. De organisatie verzorgt de boot-indeling.
Organisatie en informatie: Astrid van der Vlugt en Gerda Jaarsma. Belangstellenden krijgen z.s.m. bericht.
Voor meer informatie en inschrijving per e-mail: mail Gerda Jaarsma of bel 0594-506304.