Leren roeien

Introductiecursus volwassenen

Heb je nog nooit geroeid en wil je leren roeien? Ben je benieuwd of roeien iets voor jou is? Je kunt niet zomaar in een boot stappen en roeien, dat moet je eerst leren. De Hunze leert je graag roeien tijdens een introductiecursus! De cursussen worden gegeven in een wherry (twee roeiers met instructeur) of in een skiff (eenpersoons boot).

In het voorjaar ben je van harte welkom voor een introductiecursus. Dan leer je in zes tot acht weken de basisbeginselen van het roeien.
Elke introductiecursus start met een informatiebijeenkomst over de cursus en De Hunze. Ook maken instructeur en cursist afspraken over de lesmomenten. Op zaterdag is er een gezamenlijke les met de hele groep en daarnaast spreek je met je eigen instructiegroepje en instructeur nog een les af op een ander moment in de week.
Na de introductiecursus volgt iedereen nog een stuurcursus. Elke cursus sluit af met een ‘examen’, waarna je zelfstandig mag roeien.

Agenda

Om de cursus te kunnen starten, is De Hunze mede afhankelijk van de watertemperatuur. Voor 1 mei of als de watertemperatuur onder de tien graden Celsius is, mag er in verband met de veiligheid geen les gegeven worden in een skiff. De eerste introductiecursus in een wherry start in maart/april. De tweede introductiecursus start enkele weken nadat de eerste cursus afgelopen is en valt daardoor meestal (deels) in de maanden mei/juni/juli.
De duur van een cursus is gemiddeld zes tot acht weken waarin je tien tot twaalf lessen volgt.

Programma 2019:

Cursus 1:
– Informatiemiddag: 24 maart 13:00 – 17:00 uur
– Indelingsavond: 2 april 19:30 uur
– Start cursus: 6 april
– Afsluiting roeicursus: 11 of 18 mei
– Stuurlessen: 19 en 26 mei

Cursus 2:
– Informatiemiddag: 12 mei 13:00 – 17:00 uur
– Indelingsavond: 21 mei 19:30 uur
– Start cursus: 25 mei
– Afsluiting roeicursus: 29 juni of 6 juli
– Stuurlessen: 7 en 14 juli

Cursus 3: (bij voldoende belangstelling)
– Informatiemiddag: 14 juli 15:00 – 17:00 uur
– Indelingsavond: 23 juli 19:30 uur
– Start cursus: afhankelijk van afspraken gemaakt op de indelingsavond
– Afsluiting roeicursus: 21 of 28 september
– Stuurlessen: 29 september en 13 oktober

Afsluiting instructiejaar met alle cursisten, onderlinge wedstrijd en borrel op 20 oktober.

Aanmelden

Iedereen met interesse in de roeisport is welkom op de gratis informatiebijeenkomst. Aanmelden is gewenst, maar niet noodzakelijk. Na het bezoeken van de informatiebijeenkomst besluit je definitief of je de introductiecursus wilt volgen.
Zijn er meer aanmeldingen voor de introductiecursus dan cursusplaatsen, dan wordt er geselecteerd op datum van aanmelding. Bij teveel animo voor een bepaalde cursus kunnen we niet altijd iedereen meteen bij de eerstvolgende introductiecursus plaatsen en verdelen we de cursisten over cursus een en twee.
De kosten van de introductiecursus zijn € 65,-.
Als cursist word je aspirant-lid van De Hunze per eerste van de maandΒ  dat de cursus start en je betaalt vooraf alleen het cursusbedrag. Na drie maanden besluit je of je definitief lid blijft en ga je ook contributie betalen.

Aanmeldformulier informatiebijeenkomst introductiecursus

Let op: Na verzending van het formulier, volgt direct een bevestigingsmail naar het e-mailadres dat je op het formulier ingevuld hebt. Als die bevestigingsmail niet komt, kijk dan eerst in je spammap. Als daar ook niks in zit is er iets fout gegaan met de inschrijving en raden we je aan het formulier opnieuw in te vullen en te verzenden!

*= verplicht

Anti - robot controle

Met verzenden van dit formulier ga je ook akkoord met ons privacyreglement in de footer van deze website

Naar instructiecommissie