18 juni – zomerconcert filharmonie der Aa met borrel bij de Hunze

18 juni – zomerconcert filharmonie der Aa met borrel bij de Hunze

Op 18 juni geeft filharmonie der Aa haar zomerconcert in de Oosterpoort. Hunzeleden kunnen voor slechts €8,00 het concert bezoeken. Na afloop gaan we gezellig borrelen bij de Hunze.

Filharmonie der Aa is een orkest uit Groningen dat zich richt op gevorderde amateurmusici uit de noordelijke drie provincies. Het orkest brengt dit seizoen een programma ten gehore waarin Helden centraal staan. Helden die in we in vele soorten en maten voor ons kunnen zien. We kennen allemaal het beeld van de held als strijder, een vechtersbaas die zijn spierballen toont. Maar naast dit welbekende beeld van een held kiest het orkest dit programma voor een ander beeld: de held als inspirator. In het vrij onbekende Heldenlied van Dvorak is deze held niet een specifieke persoon, maar iemand die met energie, overtuiging en doorzettingsvermogen de moeilijkheden van het leven het hoofd biedt. Wel concreet aanwijsbaar is Brahms’ held en artistiek inspirator Johann Sebastiaan Bach. In de prachtige en melancholieke vierde symfonie citeert Brahms een thema uit Bachs cantate “Nach dir, Herr, verlange ich” als opening van het slotdeel van de symfonie.

Het orkest en KGR de Hunze gaan voor dit concert de samenwerking aan. Hunzeleden kunnen voor slechts €8,00 per persoon het concert bezoeken. Na afloop is er een gezamenlijke borrel bij de Hunze.

In het kort:

Wat: Zomerconcert Filharmonie der Aa met borrel

Waar: Concert: De Oosterpoort, Groningen. Borrel: KGR de Hunze

Wanneer: 18 juni 2022, aanvang 20.15 uur.

Programma: Dvorak – Heldenlied, Brahms – Symfonie no. 4

Dirigent: Jacob Slagter

Kaarten: Voor Hunzeleden €8,00 per persoon. Stuur vóór 15 juni een mail naar piabassoon@gmail.com onder vermelding van je naam en het e-mailadres waar we je op kunnen bereiken. We sturen je dan per e-mail een kaartje en betaalverzoek.