Let op: Er steekt een ijzeren punt uit onder de brugligger van de Van Hallbrug (de tweede brug vanaf De Hunze, in de richting van het Noord-Willemskanaal). Oorzaak is een aanvaring.

28 augustus: Groningens Ontzet – Ontzettend Gronings

28 augustus: Groningens Ontzet - Ontzettend Gronings

Vrijdag 28 augustus is het Groningen’s Ontzet, de dag waarop we vieren dat het 348 jaar geleden is dat de Bisschop van Münster zijn biezen pakte en het beleg van de stad Groningen opgaf. Normaal een feestelijke dag voor alle Stadjers, dit jaar als gevolg van de COVID-19 epidemie een grotendeels online gebeurtenis. Maar niet voor iedereen is alles online.
De organisatie van TGIF heeft gemeend iets te moeten doen voor Hunze-leden: Als Groningens Ontzet niet doorgaat, organiseren zij gewoon ONTZETTEND GRONINGS!

Wat is het plan?
Onze (normale) avondsessie is verplaatst naar overdag. We maken een tochtje door de sluis naar het Paterswoldse Meer, gaan daar aan bij de DTP (om eierballen te eten) en varen terug naar de stad. Terug op het botenhuis is er Groninger mosterdsoep met een heerlijk broodje Groninger kaas uit Oldenhove. Aansluitend kun je onder het genot van Gronings bier, luisterend naar de Groningse speellijst van Ollie en Wout, lekker blijven hangen tot de botendoop welke aan het eind van de middag plaats zal vinden (uitnodiging) en ver daarna.

We vertrekken om 12 uur, 11:45 omgekleed aanwezig.
Voor soep en sluisgeld vragen we een bijdrage van 4 euro.
Geef je op voor woensdag 26 augustus 21:00 uur via e-mail.
Let op: er kunnen 25 personen mee, dus wie het eerst komt het eerst maalt.
Mocht je aan sluitend de botendoop willen bijwonen, dan moet je je daar afzonderlijk voor opgeven. De link heb je per e-mail ontvangen op 20 augustus.