Geslaagde Hunze Instructie Competitie

Zondag 30 oktober stond de allereerste editie van De Hunze Instructie Competitie gepland. Dé mogelijkheid voor alle leden om eens kennis te maken met het roeien van wedstrijden of, voor de ervaren wedstrijdroeiers, om anderen hiermee kennis te laten maken.
Met ruim 25 aanmeldingen bleek de interesse groot en om 14.00 uur stond er een mooie mix van beginners, jeugdleden en veteranen klaar om te gaan strijden voor een HIC-blik. Na wat puzzelen was iedereen verdeeld in vijf gelijkwaardige teams met beginnende en ervaren roeiers en konden de boten het water in.
Het wedstrijdparcours bestond uit een deel van het sprinttraject van de Gyas-Hunze race en eindigde voor De Hunze. Hier konden de teams boord aan boord tegen elkaar roeien waarbij iedereen het een keer tegen iedereen kon opnemen.
In de haven werd nog even geoefend met starten uit stilstand waarna de eerste boten richting de start vertrokken. Ze werden  onder leiding van René Brandhoff in de startblokken gepraat waarna het startschot klonk. Vanaf het terras bij De Hunze werden de teams de finish over geschreeuwd.
De teams bleken erg aan elkaar gewaagd, want enkele keren moest de video uitsluitsel geven over de winnaar. Na alle wedstrijden bleek dat drie teams dezelfde score hadden behaald en volgde nog enkele finale races voor de eerste plek. Team vier, vrijwel geheel uit beginners van 2016 bestaand, wist op overtuigende wijze de concurrentie achter zich te laten en hun eerste ‘blik’ was binnen!
De instructiecommissie – Marianne Goorhuis, Jelly Joustra en Sjoerd Boerhout – kijkt terug op een geslaagde middag en hoopt volgend jaar weer vele leden te verwelkomen op de HIC 2017!

 

 

 

 

De winnaars: Emiel, Janneke, Dieke, Paola & Jan Peter.

De winnaars van de ergometer competitie: Altinus en Janneke