Vaarweginformatie: het Noord-Willemskanaal kan gestremd zijn ter hoogte van de A.G.S.R. Gyas, in verband met werkzaamheden.

Grootschalige wegwerkzaamheden in 2022: gevolgen voor onze vereniging

Grootschalige wegwerkzaamheden in 2022: gevolgen voor onze vereniging

Recent werden wij door “Groningen Bereikbaar” geïnformeerd over de grootschalige wegwerkzaamheden die in 2022 op Groningen afkomen en de gevolgen die dit heeft voor onze vereniging. Dat willen wij graag met jullie delen.

Operatie Julianaplein
Groningen krijgt een nieuw Julianaplein. Daarvoor gaat het huidige knooppunt op de schop en komt er eerst een tijdelijke kruising. Tussen 11 februari en 9 mei 2022 wordt het Julianaplein in verschillende rijrichtingen afgesloten. Dit levert drie maanden lang ernstige verkeershinder op, zowel op de ringwegen als op veel andere wegen in en rond de stad. Verwacht wordt dat het in die periode in de hele stad Groningen en dus ook rondom onze vereniging drukker wordt met verkeer. Leden en vrijwilligers krijgen hier onderweg mee te maken.

Reis slim
Om het verkeer door te laten stromen is het nodig dat er, tussen februari en mei, elke dag 80.000 minder auto’s op het wegennetwerk in Groningen rijden. Groningen Bereikbaar doet een dringende oproep aan alle automobilisten om het reisgedrag aan te passen. Dat houdt in dat je de auto, waar mogelijk, laat staan en vaker de fiets pakt of samen reist. Ook wordt gevraagd om onnodige vervoersbewegingen te voorkomen. Ook voor ouders geldt de oproep om hun kinderen bij voorkeur niet met de auto naar de vereniging te brengen. Tot slot wordt aangeraden om op tijd te vertrekken en voor vertrek de actuele werkzaamheden en hinder te checken op www.groningenbereikbaar.nl.

Fietsapp
Per 1 februari komt er in samenwerking met de bekende Ommetje-app een Fietsapp beschikbaar die reizigers stimuleert om vaker de fiets te pakken.

Meer informatie
Meer informatie over de werkzaamheden aan het Julianaplein vind je op www.operatiejulianaplein.nl. Zo kun je op de hoogte blijven van actuele werkzaamheden, verkeershinder én acties voor anders reizen. Voor vertrek kun je www.groningenbereikbaar.nl checken, je kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief en Groningen Bereikbaar volgen op Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram.