Inschrijving Tocht om de Oost (6 augustus) internationaal

Op zondag 6 augustus wordt de “Tocht om de Oost” geroeid. Dit is een tocht van ruim vijftig kilometer en voert vanaf De Hunze oostwaarts over onder andere het Damsterdiep, de Westerwijtwerdermaar en het Boterdiep naar Onderdendam en Winsum. Daarna wordt de tocht vervolgd over het Reitdiep via Garnwerd en Dorkwerd terug naar het botenhuis van De Hunze.
Er wordt geroeid in C4x+-en en C2x+-en, zodat de snelheidsverschillen niet te groot zijn en er gezamenlijk geschut kan worden bij de sluizen. De echte fanatiekelingen kunnen het hele rondje meeroeien, maar het is ook mogelijk om de halve tocht te roeien, waarbij dan in Onderdendam van bemanning gewisseld wordt.
Wisselen gebeurt sowieso in de boot, waarbij iedereen deels roeit en stuurt. Dit maakt deze tocht ook bijzonder geschikt voor wat minder ervaren roeiers die eens kennis willen maken met het toer- en marathonroeien. Voor de tocht is wherry- of skiff1 en kleine s verplicht; verder is enige toer-ervaring en duurvermogen wel noodzakelijk. Neem bij twijfel contact op met de organisatie. De logistiek rond de wissel in Onderdendam wordt uitgewerkt als er overzicht is over de deelnemers die dit betreft.

Inschrijving

Je kunt je alleen individueel aanmelden. De indeling van de boten wordt door de organisatoren bepaald, uiteraard wel in overleg met de deelnemers.  Meld je aan door een e-mail te sturen naar Gerda Jaarsma o.v.n. naam en telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Dit kan tot 24 juli 2017. De tocht staat ook open voor (voorlopig max. vijf) deelnemers uit Duitsland.
Mocht je de halve tocht willen meevaren, geef dan ook even aan of je voorkeur uitgaat naar de ochtend of de middag; of je een maatje hebt, die de andere helft wil roeien en of je een auto beschikbaar hebt (handig om te weten voor het maken van carpoolafspraken voor de wissel in Onderdendam). Bij onverhoopt niet kunnen meedoen wordt je geacht zelf voor een vervanger te zorgen. In het geval er meer aanmeldingen zijn dan roeiplaatsen, komt er een reservelijst  en kan hiervan gebruikt gemaakt worden.

Hopelijk wordt het een ruime opkomst met een mooie tocht!
Het organisatiecomite bestaat uit Gert Bosma, Gerda Jaarsma en Niki Dieckmann