Junioren op campagne! Op zoek naar cursisten

Junioren op campagne! Op zoek naar cursisten

Het weer wordt beter, de vloot is in vorm, de jeugdinstructeurs staat op scherp: de juniorencursussen kunnen beginnen! Voordat de alombekende zomercursus van start kan gaan, is het de beurt aan de meicursus. Een tot twee keer per week gaan de cursisten het water op onder de deskundige én enthousiaste begeleiding van onze eigen jeugdleden! Maar cursisten melden zich niet zomaar aan, je moet ze eerst bereiken. Dit jaar pakt de Hunze dat iets anders aan: De junioren voeren campagne!

Eind februari benadert Frank de Vries (Juniorencommissaris) enkele junioren met de vraag hoe de Hunze hun leeftijdsgenoten kan bereiken. De jeugdleden waren het unaniem eens over de strategie: sociale media! Er werden direct plannen gemaakt: het ontwerpen van posters, het voorbereiden van ‘posts’ op Instagram, het maken van een storyboard voor een promotiefilmpje: ze waren niet te stoppen. Ondertussen was het voor Frank helemaal duidelijk: dit komt helemaal goed. Binnen enkele dagen waren de posters af – digitale posters, welteverstaan: langs scholen fietsen en flyers strooien zit er door corona niet in.  Op de posters staan prachtige foto’s van twee van onze eigen wedstrijdroeiers met alle informatie die aspirant cursisten nodig hebben. Damion Eigenberg maakte de foto’s, Rafayel Gardishyan ontwierp de posters.

Ondertussen zaten de andere juniorleden niet stil. Ollie Becker schreef een onstuimig onderschrift voor de foto’s, Mats van Slooten en Silke Folkertsma beheerden de sociale media-accounts. Toen de posters klaar waren barste het feest los: de posters gingen online en de link werd gedeeld op Instagram, Whatsapp, Facebook, Twitter, alles erop en eraan. Toch ging dit alles Rafayel niet snel genoeg. Hij ging voor grof geschut: Hij zocht contact met OOG TV.

Binnen de kortste keren kwam op oogtv.nl een spetterend interview met onze voorzitter van het jeugdbestuur, Rafayel. Enkele dagen later werd hij gebeld door Sebastiaan Scheffer, journalist bij OOG. Sebastiaan vroeg of wij interesse hadden in een live-interview bij OOG Radio! Daar konden we natuurlijk geen nee tegen zeggen! Op zondag 28 maart om 16:45 was het zover: Eline, Ollie & Rafayel waren te horen op de radio! Dit fantastische interview moet haast wel voor extra aanmeldingen zorgen! Het campagneteam is nog lang niet klaar met de ledenwerving. Wij zijn benieuwd wat ze nog meer bedenken!

Ollie Becker