Ketencoaching & Hunze Trial op 23 januari

Extra groep Ketencoaching

Inmiddels is de eerste groep leden begonnen met ketencoaching. Mocht je door de drukke decembermaand vergeten zijn je op te geven, dan bieden we alsnog een extra mogelijkheid aan om deel te nemen in een nieuwe groep.

Is het je niet meer helemaal duidelijk wat ketencoaching inhoudt? Sla dan de Loodsflits van november 2020, wel inloggen om die kunnen lezen, er nog eens op na. Samengevat: als deelnemer aan het ketencoachproject krijgt je zowel een coach toegewezen als een of twee roeiers die je zelf zult gaan coachen. Het project is nadrukkelijk bedoeld voor roeiers van alle niveaus; zowel voor zeer ervaren roeiers als voor zeer beginnende roeiers. De ketencoaching voor de nieuwe groep vindt plaats in de periode van 1 februari tot 1 april. Frequentie, duur en invulling van de trainingen is vrij te bepalen door de deelnemers. Als richtlijn hanteren we eenmaal per twee weken gezamenlijke coaching van anderhalf uur vanaf een fiets. Uiteraard kan je bij degene die je coacht ook terecht met vragen over hoe je zelf de coaching van de jou toegewezen roeiers het beste aan kunt pakken.

Voor zeer ervaren roeiers: er zullen weinig roeiers op de Hunze rondlopen die beter roeien dan jij. Toch hopen we dat je meedoet! Je zult worden gekoppeld aan een ongeveer even ervaren roeier, zodat jullie elkaar kunnen coachen. Daarnaast word je als coach gekoppeld aan iemand die veel van jou kan leren.

Voor zeer beginnende roeiers: omdat je zelf nog maar pas hebt leren roeien is het nog lastig om anderen te coachen. Toch hopen we dat je meedoet! Je wordt gekoppeld aan iemand die jou gaat coachen. Daarnaast word je gekoppeld aan een andere beginnende roeier. Overleg met zijn/haar coach of je mee kunt fietsen om zo te leren wat je vanaf de kant kunt zien aan de roeibeweging en welke tips nuttig zijn om te geven.

Voor de nieuwe groep kun je je opgeven tot en met 25 januari via dit formulier 

Op uiterlijk 1 februari hoor je van de competitiecommissie aan wie je gekoppeld bent. Voor vragen kan je terecht bij Mariken of Renze. Wie van puzzelen houdt: dit project is een aanwijzing voor het lustrumthema dat binnenkort bekend wordt gemaakt.

Hunze Trial met Lustrum tintje op zaterdag 23 januari

Op zaterdag 23 januari wordt er een Hunze trial gehouden op het Noord-Willemskanaal tussen de Meerwegbrug en de Van Ketwich Verschuurbrug. De trial is voor senioren in de skiff en junioren tot en met 17 jaar kunnen ook in een skiff of meerpersoonsboten meedoen.

Elke deelnemer roeit twee afstanden: 336 meter sprint op het rechte stuk richting de Meerwegbrug en na het rondmaken aansluitend 1550 meter terug richting de Van Ketwich Verschuurbrug. Voor de snelle rekenaars onder u, dat is inderdaad een totale afstand van 1886 meter. Sportiever kunt u het Lustrumjaar niet openen. Beide afstanden worden geroeid met een vliegende start.

Aanmelden kan tot en met zondag 17 januari in verband met het reserveren van de boten voor de betreffende blokken. Je kunt je opgeven via het aanmeldingsformulier voor wedstrijden op de website. Vermeld daarbij je leeftijd en voorkeursboot. Er wordt geprobeerd om zoveel mogelijk in blok 4A te starten. Afhankelijk van het aantal opgaven wordt er eventueel ook in blok 3A gestart. De exacte starttijden worden na sluiting van de inschrijvingen vastgesteld. De resultaten worden een dag na de trial bekend gemaakt als geroeide tijden en als gecorrigeerde tijden met verrekening voor leeftijd en geslacht. Voor vragen kun je contact opnemen met Renze.