Za. 29/2 vaarverbod vanwege de Gyas-Hunze-race. Zo. 1/3 vaarverbod op het Verbindingskanaal.

Lekker eten bij KiKaKumpulan

Meld je aan voor KiKaKumpulan 7 juni

In het kader van KikaRow 2019, staat er op vrijdag 7 juni a.s. een ‘sponsorkumpulan’ gepland. Het woord zegt het al, het is een sponsordiner, dus de bijdrage wordt – na aftrek van de vaste kosten – opgeteld bij de al binnengehaalde bedragen van onze activiteiten op Koningsdag en de Ergometerestafette van 11 mei!We nodigen je hierbij er graag voor uit. Vanwege de sponsoractie gan we natuurlijk voor een hele grote opkomst. Wordt het ook nog gezelliger van!
Wat is een kumpulan? Het woord ‘kumpulan’ betekent letterlijk: ‘vergadering of bijeenkomst van de desahoofden met de regent’. Maar dan hebben we het over ons koloniale verleden. Tegenwoordig heeft het de betekenis van een gezellig samenzijn waarbij onder het genot van een Indische rijsttafel bijgepraat wordt over allerlei zaken.
En dat is het plan van die avond: houd je van Indisch eten, geniet je van de sfeer van lekker eten, een hapje en een drankje tegen een Gronings-tropische achtergrond (Indisch muziekje, palmen en het uitzicht op de Zuiderhaven) dan is dit echt iets voor jou.
Een Indische rijsttafel: Dat is een combinatie van rijstschotels en bijgerechten uit de Indische/Indonesische keuken en ontstaan in Nederlands-Indië. Er zijn veel verschillende soorten rijst, vlees- en groentegerechten, soep, vis en vegetarische gerechten, aangevuld met hapjes, kroepoek, atjar, seroendeng en uiteraard: sambal!
Schrijf je voor 5 juni a.s. in op de intekenlijst in de hal, of meld je aan via onderstaand formulier.
Wil je helpen met het organiseren op vrijdag de 7e of helpen serveren en afwassen ’s avonds, teken dan in op de kleine lijst, of stuur een mail naar Linda Dekker.