Let op: van 26 t/m 31 mei opgeven voor coachdag 3 juni 2018

Van 26 t/m 31 mei opgeven voor coachdag 3 juni 2018

Zondag 3 juni aanstaande organiseert de Competitiecommissie weer een coachdag! Tijdens deze coachdag krijgen ploegen de kans om gecoacht te worden door een ervaren coach. Ook is er de mogelijkheid om een extra roeier/eigen coach mee te laten fietsen met de ervaren coach om de kneepjes van het coachvak te leren. Naast dat er een ervaren coach met de ploeg mee zal fietsen tijdens de training, wordt de ploeg tijdens de training ook gefilmd. De coach kan dan vervolgens de training aan de hand van de videobeelden met de ploeg nabespreken. Door te zien hoe je zelf roeit, kun je goed zien wat je al goed doet, maar ook op welke punten je roeien als individuele roeier en als ploeg nog verbeterd kan worden.
Praktisch gezien ziet de coachdag er als volgt uit. Er zijn drie blokken. Per blok neemt elke coach twee ploegen onder zijn/haar hoede. Dit betekent dat de coach op de heenweg met de ene ploeg mee fietst en op de terugweg met de andere ploeg. Het idee is dat de ploeg in korte tijd een aantal nuttige tips krijgt van de coaches om zo beter te kunnen roeien.
Elke ploeg kan zich voor één van de volgende blokken opgeven:
10-11:30 uur (vier ploegen), 12:15- 13:45 uur (twee ploegen) of 14:30 – 16 uur (twee ploegen).
Grijp deze kans aan en geef je ploeg uiterlijk donderdag 31 mei op voor de coachdag via het inschrijfformulier dat vanaf zaterdag 26 mei op het prikbord op De Hunze zal hangen. Denk er aan dat voor de coachdag verwacht wordt dat je zelf een stuur en de bootinschrijving regelt!
Ook niet vergeten om te bezoeken:  de themaborrel met lezing op vrijdag 1 juni waar deze coachdag aan gekoppeld is. Tijdens deze borrel zal Reina Rentema vertellen hoe je kunt beginnen met het coachen van een ploeg. Denk je er dus wel eens aan om te gaan coachen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan biedt deze lezing een goed startpunt! Ook zal de lezing nuttig zijn voor ploegen die niet vaak gecoacht worden, omdat je aan de hand van de lezing meer inzicht krijgt in hoe je je vanuit je eigen ploeg kunt coachen. Kom dus vooral allemaal naar deze lezing op De Hunze. De bar opent om 18.00, de lezing begint om 18.30 uur.