Marathonseizoen 2016 fris gestart

Minstens 50 kilometer op een dag roeien in een ander deel van Nederland

Sinds vorig jaar is de eerste KNRB – marathon van het seizoen, de Amstel Marathon op tweede Paasdag; dit keer dus al in maart. Eerder werd het jaar afgetrapt met de Nationale Weerribbenmarathon bij roeivereniging ’t Diep in Steenwijk. Deze is nog steeds vroeg: Op 9 april a.s. doen twee Hunzeploegen mee aan de prestatietocht van 55 kilometer in gehuurde wherries. Die tocht is bijna “vol” met momenteel 84 inschrijvingen! De week daarop is de 90 kilometer lange Hart van Holland estafette-marathon van roeivereniging Viking in Utrecht. Naar verluidt zullen daar de Spoetniks aantreden. En er schijnt een mixed-ploeg voor deelname aan de Friese Elfsteden Marathon op 6 en 7 mei a.s. in de maak te zijn.

Het complete jaarprogramma staat hier onder. Neem voor informatie en eventuele aanmelding contact op met de coördinatoren: Ank Brouwer en / of Gerda Jaarsma.

Overigens kun je in het Lustrum Toerweekend Blauwe Stad eind mei a.s. zelfs twee keer een marathon roeien. Daarvoor aanmelden kan nog tot 15 april a.s. bij Marja-Leena Hellings.