Nieuwjaarswens voor 2021

Nieuwjaarswens voor 2021

2020 was een rotjaar. Wereldwijd heeft de coronapandemie vreselijk huisgehouden, en hoewel de situatie in Groningen lange tijd relatief goed is geweest, is dat beslist niet het hele verhaal. Ook hier werden mensen ziek, ook hier werden mensen opgenomen. Een aantal van onze leden werd getroffen door het coronavirus en sommige Hunzeleden zitten al sinds dit voorjaar in zelfisolatie. Dat gaat me enorm aan het hart.

Als vereniging konden we dit jaar niet zijn wie we willen zijn. Dit voorjaar kwam De Hunze zelfs twee maanden helemaal tot stilstand. Toch zijn er een paar sprankjes hoop. Het belangrijkste is misschien wel de snelheid en veerkracht waarmee heel veel mensen, mijn medebestuursleden, actieve vrijwilligers en onze ‘gewone’ leden, zich keer op keer aanpasten aan nieuwe regels en richtlijnen en veranderende situaties.

Het is onmogelijk alles en iedereen te noemen, maar er is veel gedaan dit jaar: er is door een kleine groep bestuursleden keihard gewerkt om blokindelingen te maken waarmee we onze beperkte mogelijkheden zo eerlijk mogelijk konden verdelen; de sociëteitscommissaris en SOEP-leden moesten eerst het gebouw op een ordelijke manier sluiten en daarna razendsnel op een veilige manier weer openen; de materiaalcommissie hield met weinig mensen onder hoge druk onze vloot op het water; de jeugd die het toilet corvee deed; de geslaagde Waterwolf; de aanschaf van de populaire coastal skiffs; de huis-aan huis bezorgde boerenkoolmaaltijd; en als klap op de vuurpijl de geweldige prestaties van onze junioren op het open NK indoor! Intussen werd en wordt achter de schermen ook nog gewerkt aan de voorbereiding van ons lustrumjaar, want in 2021 bestaat onze vereniging 135 jaar.

Niemand kan voorspellen hoe de komende maanden eruit gaan zien, en niemand kan met zekerheid zeggen wat er nog op ons afkomt, maar een ding staat vast: het wordt beter. Terwijl ik dit schrijf, liggen de eerste Nederlandse vaccins klaar. Deze pandemie gaat voorbij.

En zodra deze pandemie voorbij is, kunnen we de vereniging zijn die we echt willen zijn. Dan gaan we roeien. Dan gaan we bij elkaar zitten. Dan gaan we feestvieren. Dan vieren we dat onze vereniging 135 jaar bestaat, dan vieren we dat we weer bij elkaar kunnen zijn.

Ik wens jullie allemaal een gezond en gelukkig 2021 en ik hoop jullie zo snel mogelijk allemaal te zien.

Namens het gehele bestuur en de Hunze Lustrumcommissie,
Ron Diercks