Toertochten Drenthe en Oost-Groningen

Toertochten Drenthe en Oost-Groningen

Behalve op de Tocht om de Oost op 23 augustus zijn nog 2 weekenden in augustus in de maak, waarop we weer op toertocht kunnen gaan vanuit De Hunze. Daarnaast probeert de maratoergroep ook de tocht vanuit Heerenveen (gepland op 7 juli j.l.) alsnog in dit seizoen te organiseren. LET dus op nadere berichten op de website.

We leggen de eerste twee zondagen van augustus boten neer in de onderstaande roeigebieden. We nodigen jullie uit daar toertochten te maken.  Het betreft de zondagen 2 en 9 augustus.  Er kan geroeid worden in wherry, C4x+ en C2x+. Als er voldoende belangstelling is om op maandag te roeien en het weer laat het toe, kan dat ook. In principe zijn dit dezelfde roeiers als op zondag; inschrijven voor alleen de maandag kan, maar geeft geen garantie dat je dan kunt meeroeien.

Ontdek nieuw roeiwater en de prachtige natuur en cultuur van onze omgeving dichtbij.

De Hunze-stroom:  Zondag 2 augustus vanaf het Zuidlaardermeer naar Spijkerboor of de Hilten of  andersom en eventuele verlenging op 3 augustus vanaf het Zuidlaardermeer via de ‘turfroute’ terug:  https://www.hunze.nl/activiteit/toertocht-over-de-hunze-naar-spijkerboor/ en https://www.hunze.nl/activiteit/verlenging-toertocht-de-hunze-op-3-augustus/

Westerwolde en Oldambt: zondag 9 augustus van Bourtange naar Nieuweschans of zo (nog in onderzoek) en eventueel  maandags via Blauwe Stad en Delfzijl naar Groningen. Zie  https://www.hunze.nl/activiteit/toertocht-westerwolde-en-meer-op-9-augustus/ of https://www.hunze.nl/activiteit/verlenging-toertocht-westerwolde-op-10-augustus-via-blauwe-stad-naar-delfzijl/.

Inschrijven via het formulier in elk van bovenstaande links naar de agendaberichten: dit kan in één keer voor alle 4 bovengenoemde dagen.

We verwachten mooie roeidagen….

Minke en Betty