Hunze Instructie Competitie 2018 was succes

Hunze Instructie Competitie 2018 was succes

Op zondag 21 oktober vond alweer de derde editie van de Hunze Instructie Competitie plaats in de haven voor het clubhuis. De HIC wordt jaarlijks georganiseerd door de Instructiecommissie. Zo krijgen beginnende roeiers de kans om kennis te maken met wedstrijdroeien door samen met ervaren (wedstrijd)roeiers in de boot te stappen. Met bijna dertig aanmeldingen waren er weer meer aanmeldingen dan vorig jaar en zaten we helemaal vol! Om 14.00 uur begon de HIC met een briefing over de wedstrijd en het samenstellen van teams. Vijf teams gingen de strijd aan en roeiden allemaal een keer tegen elkaar om punten te verzamelen. De beste teams roeiden vervolgens nog een finale om te strijden voor het felbegeerde ‘blik’.

Om 14.30 uur gingen de eerste boten onder leiding van Gert het water in en konden de teams nog even oefenen met elkaar en met het starten uit stilstand voor de eerste wendstrijd begon. Bij de Emmabrug stond ‘kamprechter’ Nick klaar om alles in goede banen te leiden. Oplijnen bij de Emmabrug en op het startschot los! 250 Meter knallen naar De Hunze waar Wietske en Sjoerd bij de finish klaar stonden om de uitslag vast te leggen.
Een paar teams bleken erg aan elkaar gewaagd en maakten er een spannende strijd van. Tijdens de laatste wedstrijd in de poulefase werd er zelfs zo enthousiast aan de riemen getrokken dat er bij een snoek een riem doormidden brak, jawel. Door deze snoek verloor team vier hun laatste wedstrijd van team twee waardoor teams één en vier beide met negen punten eindigden en in de finale mochten gaan bepalen wie de winnaar werd van de HIC. Daar bewezen beide teams aan elkaar gewaagd te zijn, maar uiteindelijk trok team vier, ondanks of misschien juist dankzij, hun eerdere misser aan het langste eind en werd de winst veilig gesteld!

Al met al een mooie afsluiting van het instructieseizoen 2018. Via deze weg bedankt de Instructiecommissie ook alle instructeurs nogmaals hartelijk voor hun inzet dit jaar!

Bij de prijsuitreiking moest er even gewacht worden tot de biertap weer hersteld was, maar daarna kon de overwinning gevierd worden.

Team vier won de HIC 2008. Van links naar rechts:

  • Rinske Hooisma
  • Katrin Willeck
  • Merel Weijsenfeld
  • Dan Pina Fuentes
  • Peter van Dijk