Spannende Hunze Instructie Competitie

Spannende Hunze Instructie Competitie

De dag begint regenachtig en wellicht houdt dat een hoop Hunzeleden aan huis gekluisterd. Uiteindelijk trekt de hemel rond het middaguur speciaal voor de HIC open en komt er uiteindelijk prachtig roeiweer afgewisseld met een korte bui.
Gelukkig zijn niet alle roeiers bang voor een beetje regen en dat geldt ook voor de nieuwe leden. De opkomst is dit jaar redelijk 50/50 wat betreft nieuwe en ervaren leden. Al snel worden er vier random teams gevormd uit alle aanwezigen en kan iedereen kennis maken met zijn of haar ploeg. Snel de boten te water en op naar het museum waar Duvera Herfst al klaar staat om de eerste wedstrijd te starten.

Alle ploegen mogen een keer boord aan boord tegen elkaar roeien. De eerste wedstrijd is voor de nieuwe leden nog wat onwennig, maar onder aanvoering van de oude rotten zit het wedstrijdgevoel er al snel in en wordt men elke wedstrijd fanatieker. Na de eerste ronde volgt een halve finale en twee finales voor de plekken drie en vier en een en twee.
Terechte winnaar wordt uiteindelijk team vier dat volledig ongeslagen de HIC doorkomt. Voorzitter Maarten van Messel feliciteert Medy van Dijk, Rowie van de Wiel, Rinske Hooisma, Niki Dieckmann en Meindert Bekker met hun blik (en natuurlijk ook alle andere deelnemers met deze sportieve prestatie van formaat)!