Wil jij kamprechter worden? Volg dan de webinar.

Wil jij kamprechter worden? Volg dan de webinar.

Deze week is het de week van de scheidsrechter! In de roeisport zien kamprechters toe op de veiligheid en de eerlijkheid van de wedstrijd. Je kent ze van de Bosbaan of van roeimarathons en je ziet ze langs ons eigen water bij de Gyas-Hunze en de een-twee-viertjeswedstrijd. In het kader van de week van de scheidsrechter organiseert de KNRB een cursus kamprechter B. Kamprechters B dragen zorg voor een goed verloop van niet-nationale roeiwedstrijden en vervullen tevens functies tijdens nationale tijdraces. De cursus wordt online gegeven in twee webinars, op woensdag 4 november om 19.30 en woensdag 18 november om 19.30. Tijdens het laatste webinar wordt tevens het examen afgenomen.

Kamprechters vervullen niet alleen een belangrijke functie bij roeiwedstrijden, maar kamprechteren is bovenal heel gezellig! Met een examen kamprechter B op zak kun je doorgroeien naar kamprechter A en zelfs tot kamprechter FISA, waarmee je internationaal mag kamprechteren.

Heb je interesse? Stuur dan een berichtje naar  de instructiecommissie.

Meer weten over de week van de scheidsrechter? Klik dan hier. Meer weten over het kamprechteren? Daar kun je hier meer over lezen.