Over ons

Kleding

Strakzittende kleding, niet te warm in de zomer en in de winter diverse lagen over elkaar. Dat is de meest voorkomende roeikleding bij een roeivereniging. Verder gebruik je sport- of waterschoenen.

Wedstrijdkleding

De Hunze kent een kledingvoorschrift voor wedstrijden en officiële gelegenheden. Dan dragen de Hunzeroeiers het Hunzetenue. Dat bestaat uit een wit shirt met op de linkerborst het Hunzelogo. Er onder draagt men een korenblauwe roeibroek.

Voor deelname aan roeievenementen (op tijd bestellen) koopt een lid zelf:

  • Hunze-t-shirt (officieel wedstrijdshirt) korte mouw
  • Korenblauwe Hunzebroek (kort en of lang)
  • Gympies (met ronde hak) als schoeisel

Sportkleding Hunze

In samenwerking met ontwerpster Nynke Visser (lid Hunze) is ook een kledinglijn van prettig zittende en lekker (warme) kleren met Hunze-opdruk ontwikkeld (dit is geen wedstrijdkleding). Deze kleding wordt geproduceerd op bestelling.

Bestellen via internet

Alle Hunzekleding is ontwikkeld door en te bestellen bij Truesport.nl. Daar staat trouwens nog veel meer roeikleding op die weliswaar niet speciaal voor De Hunze is, maar wel bruikbaar bij het roeien.
Op afspraak kan kleding op andere tijden gekocht worden bij Truesport in Groningen. De contactpersoon is Truus Bauman, lid van De Hunze.