Zondag 25 november is vanwege de Hel van het Noorden, het Winschoterdiep/Eemskanaal niet je bestemming, als je geen wedstrijddeelnemer bent!

Roeien

Introductiecursus roeien

Heb je nog nooit geroeid en wil je leren roeien? Ben je benieuwd of roeien iets voor jou is? Je kunt niet zomaar in een boot stappen en roeien, dat moet je eerst leren. De Hunze leert je graag roeien tijdens een introductiecursus! De cursussen worden gegeven in een wherry (twee roeiers met instructeur) of in een skiff (eenpersoons boot).

In het voorjaar ben je van harte welkom voor een introductiecursus. Dan leer je in zes tot acht weken de basisbeginselen van het roeien, zoals bootbeheersing en roeitechniek. Je krijgt ook informatie over vaarregels, commando’s en omgang met het materiaal.
Elke introductiecursus start met een informatiebijeenkomst over de cursus en De Hunze.
Ook maken instructeur en cursist onder andere afspraken over de lesmomenten. Op zaterdag is er een gezamenlijke les met de hele groep en daarnaast spreek je met je eigen instructiegroepje en instructeur nog een les af op een ander moment in de week.
Na de introductiecursus volgt iedereen nog een stuurcursus. Elke cursus sluit af met een ‘examen’, waarna je zelfstandig mag roeien.

Agenda

Om de cursus te kunnen starten, is De Hunze mede afhankelijk van de watertemperatuur. Voor 1 mei of als de watertemperatuur onder de tien graden Celsius is, mag er in verband met de veiligheid geen les gegeven worden in een Skiff. De eerste introductiecursus in een wherry start in maart/april. De tweede introductiecursus start enkele weken nadat de eerste cursus afgelopen is en valt daardoor meestal (deels) in de maanden mei/juni/juli.
De duur van een cursus is gemiddeld zes tot acht weken.
Voor beide cursussen geldt ook dat we afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van ervaren Hunze-instructeurs.
Cursus 1:
– Informatiemiddag: …. maart 14:00 – 17:00 uur
– Indelingsavond: …… maart 19:30 uur
– Start cursus: …… maart
– Afsluiting cursus: ……. april

Cursus 2:
– Informatiemiddag: ……. 14:00 – 17:00 uur
– Indelingsavond: …….. 19:30
– Start cursus: ……..
– Afsluiting cursus: ………..

Cursus 3: (bij voldoende belangstelling)
– Informatiemiddag: …….. 15:00 – 17:00 uur
– Indelingsavond: ……… 19:30
– Start cursus: ……..
– Afsluiting cursus: medio september

Aanmelden

Iedereen met interesse in de roeisport is welkom op de gratis informatiebijeenkomst. Aanmelden voor deze bijeenkomst is gewenst. Na het bezoeken van de informatiebijeenkomst besluit je definitief of je de introductiecursus wilt volgen.
Zijn er meer aanmeldingen voor de introductiecursus dan cursusplaatsen, dan wordt er geselecteerd op datum van aanmelding. Bij teveel animo voor een bepaalde cursus kunnen we niet altijd iedereen meteen bij de eerstvolgende introductiecursus plaatsen en verdelen we de cursisten over cursus een en twee.
De kosten van de introductiecursus zijn € 55,-. Je wordt dan per eerste van de cursusmaand aspirant-lid van De Hunze en betaalt vooraf alleen het cursusbedrag.
Na drie maanden besluit je of je definitief lid blijft van De Hunze en ga je ook contributie betalen.

Aanmeldformulier informatiebijeenkomst introductiecursus

Let op: Na verzending van het formulier, volgt direct een bevestigingsmail naar het e-mailadres dat je op het formulier ingevuld hebt. Als die bevestigingsmail niet komt, kijk dan eerst in je spammap. Als daar ook niks in zit is er iets fout gegaan met de inschrijving en raden we je aan het formulier opnieuw in te vullen en te verzenden!

*= verplicht

Anti - robot controle

Met verzenden van dit formulier ga je ook akkoord met ons privacyreglement in de footer van deze website

Naar instructiecommissie