Roeien

Introductiecursus roeien

Heb je nog nooit geroeid en wil je leren roeien? Ben je benieuwd of roeien iets voor jou is? Je kunt niet zomaar in een boot stappen en weg roeien, dat moet je eerst leren. De Hunze leert je graag roeien tijdens een introductiecursus!

In het voorjaar ben je van harte welkom voor een introductiecursus, want die worden doorgaans alleen in het voorjaar gegeven. In een introductiecursus leer je in acht tot tien weken de basisbeginselen van het roeien, zoals bootbeheersing en roeitechniek. Je krijgt ook informatie over vaarregels, commando’s en omgang met het materiaal.
Elke introductiecursus start met een informatieavond over de cursus en De Hunze.
Ook maken instructeur en cursist onder andere afspraken over de lesmomenten. Op zaterdag is er een gezamenlijke les met de hele groep en daarnaast spreek je met je eigen instructiegroepje en instructeur nog een les af op een ander moment in de week.
Na de introductiecursus volgt iedereen nog een stuurcursus. Elke cursus sluit af met een examen, waarna je zelfstandig mag roeien.

Agenda

Om de cursus te kunnen starten, zijn we mede afhankelijk van de watertemperatuur. Wanneer deze onder de tien graden Celsius is mag er in verband met de veiligheid sowieso geen les gegeven worden in een Skiff (1-persoons boot). Meestal is de temperatuur zo rond eind maart/begin april weer rond de tien graden. De eerste introductiecursus plannen we daarom in maart/april/mei. De tweede introductiecursus start enkele weken nadat de eerste cursus afgelopen is en valt daardoor meestal (deels) in de maanden mei/juni/juli.
De duur van een cursus is gemiddeld zes tot acht weken.
Voor beide cursussen geldt ook dat we afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van ervaren leden die instructie willen geven.
– Cursus 1: datum 2018 volgt
– Cursus 2: datum 2018 volgt

Aanmelden

Meld je -liefst na 1 januari- aan voor een informatieavond over de introductiecursus via onderstaand formulier. Je ontvangt in maart/april dan per e-mail een uitnodiging voor de eerstvolgende informatieavond in 2018. Na het bijwonen van de informatieavond besluit je definitief of je de introductiecursus wilt volgen.
Houd er rekening mee dat we bij teveel animo niet altijd iedereen meteen bij de eerstvolgende introductiecursus kunnen plaatsen.

De kosten van de introductiecursus zijn € 55,-. Je wordt dan meteen aspirant lid en betaalt alleen dat cursusbedrag (vooraf), meer niet.
Na drie maanden besluit je of je definitief lid blijft van De Hunze en ga je contributie betalen.

Aanmeldformulier informatieavond introductiecursus

Let op: Na verzending van het formulier, volgt direct een bevestigingsmail naar het e-mailadres dat je op het formulier ingevuld hebt. Als die niet komt, kijk dan eerst in je spammap. Als daar ook niks in zit is er iets fout gegaan met de inschrijving en raden we je aan het formulier opnieuw in te vullen en te verzenden!

*= verplicht

Anti - robot controle

Naar instructiecommissie