Roeien

Kennismaken met roeien

Heb je nog nooit geroeid en wil je leren roeien? Ben je benieuwd of roeien iets voor jou is? Je kunt niet zomaar in een boot stappen en weg roeien, dat moet je eerst leren. Daarvoor organiseert De Hunze een introductiecursus. Zo leer je in acht tot tien weken de basisbeginselen van het roeien.

In het voorjaar ben je van harte welkom voor een introductiecursus. Deze cursus start met een informatieavond. Dan krijg je informatie over de cursus en De Hunze.
Ook maken instructeur en cursist onder andere afspraken over de lesmomenten. Op zaterdag is er een gezamenlijke les met de hele groep en daarnaast spreek je met je eigen instructiegroepje en instructeur nog een les af op een ander moment in de week.

Tijdens de introductiecursus leer je vaardigheden zoals bootbeheersing en roeitechniek. Je krijgt ook informatie over vaarregels, commando’s en omgang met het materiaal. Na de introductiecursus volgt iedereen nog een stuurcursus. Elke cursus sluit af met een examen, waarna je zelfstandig mag roeien.

Agenda

Om de cursus te kunnen starten, zijn we mede afhankelijk van de watertemperatuur. Wanneer deze onder de tien graden Celsius is mag er in verband met de veiligheid sowieso geen les gegeven worden in een Skiff (1-persoons boot). Meestal is de temperatuur zo rond eind maart/begin april weer rond de tien graden. De eerste cursus plannen we daarom in maart/april/mei. De tweede cursus start enkele weken nadat de eerste cursus afgelopen is en valt daardoor meestal (deels) in de maanden mei/juni/juli.
De duur van een cursus is gemiddeld zes tot acht weken.
Voor beide cursussen geldt ook dat we afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van ervaren leden die instructie willen geven.
– Cursus 1: lessen starten 18 maart 2017
– Cursus 2: lessen starten 13 mei 2017

Aanmelden

Meld je aan voor een informatie-avond via onderstaand formulier. Je ontvangt per e-mail een uitnodiging voor de eerstvolgende informatieavond. Na het bijwonen van de informatieavond besluit je definitief of je je op wilt geven voor de beginnerscursus.
Hou er rekening mee dat we bij teveel animo niet altijd iedereen meteen bij de eerstvolgende beginnerscursus kunnen plaatsen.

De kosten van de cursus zijn dit jaar € 55,00. Je wordt aspirant lid en betaalt alleen het cursusgeld vooraf.
Na drie maanden besluit je of je lid blijft van De Hunze en ga je contributie betalen.

Aanmeldformulier introductiecursus

Let op: Na verzending van het formulier, volgt direct een bevestigingsmail. Als die niet komt, kijk dan eerst in je spammap. Als daar ook niks in zit is er iets fout gegaan met de inschrijving en raden we je aan het formulier opnieuw in te vullen en te verzenden!

*= verplicht

Anti - robot controle

Naar instructiecommissie