Jeugd- en juniorenroeien bij De Hunze in drie groepen: De jeugdgroep (10-14 jaar), de junioren evenementen/regio groep (14-18 jaar) en de junioren wedstrijdgroep (14-18 jaar).
Tot en met het jaar waarin je 14 wordt roei je bij de jeugdgroep. Je traint ongeveer twee tot drie keer per week en bent vooral lekker op het water. De nadruk komt op de techniek te liggen als jij er aan toe bent. In de zomerperiode doe je examen voor Skiff-1, stuurdiploma Kleine-S, en Skiff-2. Als je wilt kun je ook Grote-S examen doen.
Een juniorroeier traint twee keer in het weekend. Je doet mee met de indoor- of outdoortraining. Roeitechniek krijgt veel aandacht. Je doet zo snel mogelijk skiff-2 examen, omdat je dan in betere boten kunt roeien bij wedstrijden en trainingen. Je mag meedoen aan diverse wedstrijden, zoals de regio-wedstrijden, Stadje Rond, Gyas-Hunzerace, Pinksterwedstrijden, Martiniregatta, eventueel de Head of the River of nog een andere langebaanwedstrijd. Als je in deze groep zit en je bent een hele goede roeier die er voor gaat, dan kun je overstappen naar de wedstrijdgroep.
De Hunze heeft de afgelopen jaren veel roeitoppers opgeleid en begeleid. Daar zijn we trots op!
Met name junioren in de leeftijd van 15 – 18 jaar, die na twee tot drie jaar wedstrijdroeien tot de Nederlandse selectie doordringen en op internationale wedstrijden mogen starten: Bijvoorbeeld het Junioren-Wereldkampioenschap en de Coupe de la Jeunesse.
De Hunze wil dat alle leden zich prettig voelen bij de vereniging. Voel je je niet prettig op De Hunze, dan kun je dat bespreken met de coaches. Als je dat bespreken lastig vindt, dan kun je contact opnemen met de vertrouwenspersonen. Dat kun je ook doen als je denkt dat coaches of ander leden de regels overtreden.
Eva van Riel, Marleen Pastoor en Jan Winters zijn de Vertrouwenspersonen Ongewenst Gedrag van De Hunze. Je kunt zelf met hen contact opnemen. Je kiest zelf ook met welke vertrouwenspersoon je contact opneemt.
De vertrouwenspersonen luisteren altijd naar jouw verhaal. Ze vertellen aan niemand dat jij met hen hebt gepraat. Ze zijn verplicht om daarover te zwijgen. Alleen als jij het goed vindt, zullen ze actie ondernemen.
Ook zijn er regels binnen De Hunze om ongewenst gedrag te voorkomen: