Let op! Voorwaardelijk vaarverbod Julianabrug in de periode tussen maandag 16 mei en zaterdag 4 juni. In die periode geldt: maandag tot en met vrijdag:  doorvaart uitsluitend mogelijk tussen 17:00 en zonsondergang. zaterdag en zondag: doorvaart vrij (zie nader: Werkzaamheden Muntingbrug en Julianabrug: gevolgen voor onderdoorvaart bruggen – KGR De Hunze)

Roeien

Jeugd & junioren (-18 jaar)

Jeugd- en juniorenroeien bij De Hunze in drie groepen: De jeugdgroep (10-14 jaar), de junioren evenementen/regio groep (14-18 jaar) en de junioren wedstrijdgroep (14-18 jaar).

Jeugdgroep

Tot en met het jaar waarin je 14 wordt roei je bij de jeugdgroep. Je traint ongeveer twee tot drie keer per week en bent vooral lekker op het water. De nadruk komt op de techniek te liggen als jij er aan toe bent. In de zomerperiode doe je examen voor Skiff-1, stuurdiploma Kleine-S, en Skiff-2.  Als je wilt kun je ook Grote-S examen doen.

Junioren evenementen/-regiogroep

Een juniorroeier traint twee keer in het weekend. Je doet mee met de indoor- of outdoortraining. Roeitechniek krijgt veel aandacht. Je doet zo snel mogelijk skiff-2 examen, omdat je dan in betere boten kunt roeien bij wedstrijden en trainingen. Je mag meedoen aan diverse wedstrijden, zoals de regio-wedstrijden, Stadje Rond, Gyas-Hunzerace, Pinksterwedstrijden, Martiniregatta, eventueel de Head of the River of nog een andere langebaanwedstrijd. Als je in deze groep zit en je bent een hele goede roeier die er voor gaat, dan kun je overstappen naar de wedstrijdgroep.

Resultaten

De Hunze heeft de afgelopen jaren veel roeitoppers opgeleid en begeleid. Daar zijn we trots op!
Met name junioren in de leeftijd van 15 – 18 jaar, die na twee tot drie jaar wedstrijdroeien tot de Nederlandse selectie doordringen en op internationale wedstrijden mogen starten: Bijvoorbeeld het Junioren-Wereldkampioenschap en de Coupe de la Jeunesse.

Ongewenst gedrag

De Hunze wil dat alle leden zich prettig voelen bij de vereniging. Voel je je niet prettig op De Hunze, dan kun je dat bespreken met de coaches. Als je dat bespreken lastig vindt, dan kun je contact opnemen met de vertrouwenspersonen. Dat kun je ook doen als je denkt dat coaches of ander leden de regels overtreden.
Eva van Riel, Marleen Pastoor en Jan Winters zijn de Vertrouwenspersonen Ongewenst Gedrag van De Hunze. Je kunt zelf met hen contact opnemen. Je kiest zelf ook met welke vertrouwenspersoon je contact opneemt.
De vertrouwenspersonen luisteren altijd naar jouw verhaal. Ze vertellen aan niemand dat jij met hen hebt gepraat. Ze zijn verplicht om daarover te zwijgen. Alleen als jij het goed vindt, zullen ze actie ondernemen.
Ook zijn er regels binnen De Hunze om ongewenst gedrag te voorkomen:

  • Niet pesten.
  • Grappen over uiterlijk zijn nooit leuk. Niet doen. Ook seksueel getinte grappen moet je niet maken, ook niet als je vindt dat ze best moeten kunnen.
  • Coaches moeten afstand houden tot hun leerlingen. Dus: ze raken roeiers alleen aan als ze hebben uitgelegd waarom. Iemand onverwacht of tegen zijn of haar zin aanraken, kan heel vervelend zijn voor die persoon. Coaches en instructeurs douchen ook niet samen met leerlingen.
  • Afspraken met coaches en instructeurs maak je buiten de kleedkamers.
  • Alleen als jeugdleden in de kleedruimte te veel rommel maken gaat een coach de kleedruimte binnen.
  • Coaches kunnen beter aan meer dan één roeier lesgeven.
  • Een coach mag niet één leerling apart thuis uitnodigen.
  • Tijdens trainingsweekenden slapen coaches/instructeurs apart van de roeiers.