Roeien

Introductiecursussen

Ben je op zoek naar een buitensport? Vind je plezier en gezelligheid (ook) belangrijk bij het sporten? Wil je een sport met maximale ondersteuning bij de voorbereiding op (inter)nationale wedstrijden? Wil je weten of roeien iets voor jou is? De Hunze organiseert jaarlijks verschillende soorten introductiecursussen voor jeugd en junioren tot 18 jaar. Alle cursussen zijn bij De Hunze.

Lidmaatschap pas ná de cursus

Gedurende de cursus kun je beslissen of je lid wilt worden van De Hunze. Als startdatum voor het lidmaatschap hanteren we de eerste dag van de eerstvolgende kalendermaand ná afloop van de cursus. Je wordt lid door het “Inschrijfformulier lidmaatschap” in te vullen. Dat kun je hier vinden (de link opent in een nieuw tabblad).

Voorjaar/ zomer

Jeugdcursus

Doelgroep:

iedereen van 10 tot en met 13 jaar, mits in bezit van een zwemdiploma.
Periode:

12 mei tot en met 7 juli
Cursusdag en – tijd:

woensdagmiddag, van 14.30-16.30 (10x in totaal)
Opmerking:

Deelnemers leren roeien in eenpersoonsboten (skiffs). Ook het roeien in meerpersoonsboten maakt deel uit van de cursus. Er is geen bijzondere extra kleding nodig om deel te nemen. Eenvoudige sportkleren en simpele sportschoenen volstaan. Handdoek meenemen!
 
Kosten:

€ 55,– Deelnemers ontvangen vooraf een factuur.
 

Juniorencursus

Doelgroep:

iedereen van 13 tot en met 17 jaar, mits in bezit van een zwemdiploma.
Periode:

17 mei tot en met 24 juni
Cursusdag en – tijd:

maandag- en donderdagmiddagen, van 16.00-18.00 (12x in totaal)
Opmerking:

Deelnemers leren roeien in eenpersoonsboten (skiffs). Ook het roeien in meerpersoonsboten maakt deel uit van de cursus. Er is geen bijzondere extra kleding nodig om deel te nemen. Eenvoudige sportkleren en simpele sportschoenen volstaan. Handdoek meenemen!
 
Kosten:

€ 65,– Deelnemers ontvangen vooraf een factuur.

 

Zomer

Informatie volgt.

Nazomer

Informatie volgt.

Aanmeldformulier

Met onderstaand formulier kun je je opgeven voor een cursus. Je betaalt alleen het vermelde cursusgeld vooraf.

Een afschrift van het aanmeldformulier wordt verzonden aan de e-mailadressen die in het formulier worden vermeld. Als je het afschrift niet hebt ontvangen, kijk dan even in je spambox. Eventueel kan de secretaris nagaan of je aanmelding is ontvangen (mail). Veelal is het niet nodig het formulier opnieuw in te vullen.

Financieel steuntje in de roeikosten

Sporten is voor alle kinderen belangrijk. Als er niet genoeg geld is om een jongere (tussen de 4 en 18 jaar) te laten sporten, kan het Jeugdfonds Sport en Cultuur helpen. Op de website  www.jeugdfondssportencultuur.nl, staat alle informatie. Let op: Het Jeugdfonds betaalt niet met terugwerkende kracht. Het is dus van belang dat men de aanvraag zo snel mogelijk indient. Het liefst voordat een kind lid wordt.

Procedure

  1. Een ouder/verzorger kan alleen via een zogenaamde intermediair een aanvraag indienen bij het Jeugdsportfonds. Een intermediair is iemand die op professionele basis betrokken is bij de scholing, opvoeding en/of begeleiding van het kind/gezin (bijv. buurtsportcoach, leerkracht, CJG, Voedselbank, thuiszorg, schuldhulpverlener, etc.). De Hunze kan geen aanvraag indienen bij het Jeugdsportfonds.
  2. De intermediair van het Jeugdsportfonds heeft enkele gegevens van De Hunze nodig zoals: naam van de roeivereniging, jaarcontributie en eventuele andere kosten (bondscontributie, kleedgeld, etc). Vraag deze informatie aan via de penningmeester van De Hunze (penningmeester@hunze.nl).
  3. Doorgaans ontvangt de aanvrager via de intermediair van het Jeugdsportfonds binnen drie weken bericht of de aanvraag is goedgekeurd of niet. De financiële bijdrage wordt rechtstreeks overgemaakt op het rekeningnummer van de vereniging.
  • Het kan zijn dat de contributie die betaald moet worden, hoger is dan het bedrag dat door het Jeugdsportfonds wordt betaald. De spelregels over de hoogte van de bijdrage of de leeftijd van het kind kunnen per fonds / gemeente verschillen. Kijk voor de spelregels op de websitepagina van het fonds bij jou in de buurt.
  • Ook als de aanvraag via het Jeugdsportfonds niet wordt goedgekeurd, blijft de ouder/verzorger verantwoordelijk voor de betaling van de contributie. In sommige gevallen is er een betalingsregeling mogelijk, neem hiervoor contact op met de penningmeester van De Hunze.
  • Het Jeugdsportfonds betaalt voor een periode van twaalf maanden. Dit loopt niet altijd gelijk met het sportseizoen. De ouder/verzorger is zelf verantwoordelijk voor het tijdig indienen van een (vervolg)aanvraag.
  • Een aanvraag via het Jeugdsportfonds wordt niet automatisch verlengd. De ouder/verzorger is zelf verantwoordelijk voor het tijdig indienen van een nieuwe aanvraag.