Roeien

Introductiecursussen

Ben je op zoek naar een buitensport? Vind je plezier en gezelligheid (ook) belangrijk bij het sporten? Wil je een sport met maximale ondersteuning bij de voorbereiding op (inter)nationale wedstrijden? Wil je weten of roeien iets voor jou is?

De Hunze organiseert jaarlijks verschillende soorten introductiecursussen voor jeugd en junioren tot 18 jaar. Alle cursussen zijn bij De Hunze.

Nazomercursus

Ook dit jaar is er een nazomercursus voor jongeren van 12 tot en met 16 jaar. We starten begin september. De cursus duurt 5 weken en vindt tweemaal per week plaats. Kun je niet precies op de genoemde tijdstippen vanwege school of andere verplichtingen? Geen probleem. We vinden altijd wel een oplossing. Hieronder nog wat meer informatie. Inschrijven kan via het formulier onderaan deze pagina.

Doelgroep: 12-16 jaar
Duur: vijf weken
Start: maandag 7 september
Einde: donderdag 8 oktober (dat is de week voor de herfstvakantie)
Tijdstip: Elke maandag en donderdag van 15.30-17.30, uitzonderingen zijn mogelijk
Kosten: 65 euro, deelnemers ontvangen na opgave een factuur

Zomercursus

Niet op vakantie en toch lekker actief bezig zijn met sport? Lekker buiten op het water?  Dat kan bij ons. Meld je dan aan voor de Zomercursus. Die organiseren we deze zomer maar liefst 4x.

Cursus 1: 6-10 juli;
cursus 2: 13-17 juli;
cursus 3: 3-7 augustus en
cursus 4: 10-14 augustus.

In elke cursus is plaats voor omstreeks 8 deelnemers van 11 tot en met 17 jaar.

Je leert roeien in éénpersoonsboten (skiffs) maar ook in grote boten zoals C4’en.

Tijd: dagelijks van 10.00-16.00.
Docent: Feico Camphuis, jeugd- en juniorleden van De Hunze helpen bij de organisatie van de cursus.
Opmerking: Bij de cursus zijn thee en frisdrank (ranja) voor tussen de middag inbegrepen. Deelnemers nemen zelf brood mee voor tussen de middag.
Kosten: 75 euro, deelnemers ontvangen na opgave een factuur.

Jeugdcursus

Leeftijd doelgroep: 11-13 jaar
Periode: de aanmeldperiode voor deze cursus is reeds verstreken. De cursus wordt in 2021 opnieuw aangeboden.
Cursusdagen: –
Tijd: –
Docent: –
Opmerking: –
Kosten: 55 euro

Juniorencursus

Leeftijd doelgroep: 13-17 jaar
Periode: de aanmeldperiode voor deze cursus is reeds verstreken. De cursus wordt in 2021 opnieuw aangeboden.
Cursusdagen: –
Tijd: –
Instructeur: –
Kosten: 65 euro

Lidmaatschap

Gedurende de cursus kun je beslissen of je lid wilt worden van De Hunze. Als startdatum voor het lidmaatschap hanteren we de eerste dag van de eerstvolgende kalendermaand ná afloop van de cursus. Je wordt lid door het “Inschrijfformulier lidmaatschap” in te vullen. Dat kun je hier vinden (de link opent in een nieuw tabblad).

Aanmeldformulier

Met onderstaand formulier kun je je opgeven voor een cursus. Je betaalt alleen het vermelde cursusgeld vooraf.

Een afschrift van het aanmeldformulier wordt verzonden aan de e-mailadressen die in het formulier worden vermeld. Als je het afschrift niet hebt ontvangen, kijk dan even in je spambox. Eventueel kan de secretaris nagaan of je aanmelding is ontvangen (mail). Veelal is het niet nodig het formulier opnieuw in te vullen.

Financieel steuntje in de roeikosten

Sporten is voor alle kinderen belangrijk. Als er niet genoeg geld is om een jongere (tussen de 4 en 18 jaar) te laten sporten, kan het Jeugdfonds Sport en Cultuur helpen. Op de website  www.jeugdfondssportencultuur.nl, staat alle informatie. Let op: Het Jeugdfonds betaalt niet met terugwerkende kracht. Het is dus van belang dat men de aanvraag zo snel mogelijk indient. Het liefst voordat een kind lid wordt.

Procedure

  1. Een ouder/verzorger kan alleen via een zogenaamde intermediair een aanvraag indienen bij het Jeugdsportfonds. Een intermediair is iemand die op professionele basis betrokken is bij de scholing, opvoeding en/of begeleiding van het kind/gezin (bijv. buurtsportcoach, leerkracht, CJG, Voedselbank, thuiszorg, schuldhulpverlener, etc.). De Hunze kan geen aanvraag indienen bij het Jeugdsportfonds.
  2. De intermediair van het Jeugdsportfonds heeft enkele gegevens van De Hunze nodig zoals: naam van de roeivereniging, jaarcontributie en eventuele andere kosten (bondscontributie, kleedgeld, etc). Vraag deze informatie aan via de penningmeester van De Hunze (penningmeester@hunze.nl).
  3. Doorgaans ontvangt de aanvrager via de intermediair van het Jeugdsportfonds binnen drie weken bericht of de aanvraag is goedgekeurd of niet. De financiële bijdrage wordt rechtstreeks overgemaakt op het rekeningnummer van de vereniging.
  • Het kan zijn dat de contributie die betaald moet worden, hoger is dan het bedrag dat door het Jeugdsportfonds wordt betaald. De spelregels over de hoogte van de bijdrage of de leeftijd van het kind kunnen per fonds / gemeente verschillen. Kijk voor de spelregels op de websitepagina van het fonds bij jou in de buurt.
  • Ook als de aanvraag via het Jeugdsportfonds niet wordt goedgekeurd, blijft de ouder/verzorger verantwoordelijk voor de betaling van de contributie. In sommige gevallen is er een betalingsregeling mogelijk, neem hiervoor contact op met de penningmeester van De Hunze.
  • Het Jeugdsportfonds betaalt voor een periode van twaalf maanden. Dit loopt niet altijd gelijk met het sportseizoen. De ouder/verzorger is zelf verantwoordelijk voor het tijdig indienen van een (vervolg)aanvraag.
  • Een aanvraag via het Jeugdsportfonds wordt niet automatisch verlengd. De ouder/verzorger is zelf verantwoordelijk voor het tijdig indienen van een nieuwe aanvraag.