Roeien

Introductiecursussen

Ben je op zoek naar een buitensport? Vind je plezier en gezelligheid (ook) belangrijk bij het sporten? Wil je een sport met maximale ondersteuning bij de voorbereiding op (inter)nationale wedstrijden? Wil je weten of roeien iets voor jou is? De Hunze organiseert jaarlijks verschillende soorten introductiecursussen voor jeugd en junioren tot 18 jaar.

Lidmaatschap pas ná de cursus

Gedurende de cursus kun je beslissen of je lid wilt worden van De Hunze. Als startdatum voor het lidmaatschap hanteren we de eerste dag van de eerstvolgende kalendermaand ná afloop van de cursus. Je wordt lid door het “Inschrijfformulier lidmaatschap” in te vullen. Dat kun je hier vinden (de link opent in een nieuw tabblad).

Zomer

Zomercursus
Dagelijks in de periode van maandag 22 tot en met vrijdag 26 augustus, 10:00-16:00
Meld je aan via onderstaand formulier, uiterlijk op 21 augustus
 
Ook deze zomer is het mogelijk deel te nemen aan de Zomercursus bij De Hunze. Deelnemers leren roeien in 1 week. De cursus wordt gegeven door ervaren instructeurs. Ook de jeugd- en juniorleden van De Hunze helpen mee. Deelnemers leren vooral roeien in de 1-persoonsboot (skiff), maar er wordt ook samengegroeid in andere boottypen. Kortom: een leuke, sportieve week aan het einde van de zomervakantie!
Dagelijks in de periode van maandag 22 tot en met vrijdag 26 augustus
10.00-16.00
voor jongens en meisjes van 10 t/m 17 jaar, een zwemdiploma is verplicht
Voor het roeien is het niet nodig dure sportkleding aan te schaffen. Bij mooi weer is een t-shirt en een korte broek voldoende; bij kouder weer een lange trainingsbroek en sweater. Eenvoudige sportschoenen volstaan.
Meer informatie is verkrijgbaar bij Frank de Vries (06-31970936 en via junioren@hunze.nl)
€ 80,00, vooraf te voldoen
Roeivereniging de Hunze
KGR De Hunze (Praediniussingel 32, 9711 AG, Groningen, Centrum)

Aanmeldformulier

Met onderstaand formulier kun je je opgeven voor een cursus. Je betaalt alleen het vermelde cursusgeld vooraf.

Een afschrift van het aanmeldformulier wordt verzonden aan de e-mailadressen die in het formulier worden vermeld. Als je het afschrift niet hebt ontvangen, kijk dan even in je spambox. Eventueel kan de secretaris nagaan of je aanmelding is ontvangen (mail). Veelal is het niet nodig het formulier opnieuw in te vullen.

Financieel steuntje in de roeikosten

Sporten is voor alle kinderen belangrijk. Als er niet genoeg geld is om een jongere (tussen de 4 en 18 jaar) te laten sporten, kan het Jeugdfonds Sport en Cultuur helpen. Op de website  www.jeugdfondssportencultuur.nl, staat alle informatie. Let op: Het Jeugdfonds betaalt niet met terugwerkende kracht. Het is dus van belang dat men de aanvraag zo snel mogelijk indient. Het liefst voordat een kind lid wordt.

Procedure

  1. Een ouder/verzorger kan alleen via een zogenaamde intermediair een aanvraag indienen bij het Jeugdsportfonds. Een intermediair is iemand die op professionele basis betrokken is bij de scholing, opvoeding en/of begeleiding van het kind/gezin (bijv. buurtsportcoach, leerkracht, CJG, Voedselbank, thuiszorg, schuldhulpverlener, etc.). De Hunze kan geen aanvraag indienen bij het Jeugdsportfonds.
  2. De intermediair van het Jeugdsportfonds heeft enkele gegevens van De Hunze nodig zoals: naam van de roeivereniging, jaarcontributie en eventuele andere kosten (bondscontributie, kleedgeld, etc). Vraag deze informatie aan via de penningmeester van De Hunze (penningmeester@hunze.nl).
  3. Doorgaans ontvangt de aanvrager via de intermediair van het Jeugdsportfonds binnen drie weken bericht of de aanvraag is goedgekeurd of niet. De financiële bijdrage wordt rechtstreeks overgemaakt op het rekeningnummer van de vereniging.
  • Het kan zijn dat de contributie die betaald moet worden, hoger is dan het bedrag dat door het Jeugdsportfonds wordt betaald. De spelregels over de hoogte van de bijdrage of de leeftijd van het kind kunnen per fonds / gemeente verschillen. Kijk voor de spelregels op de websitepagina van het fonds bij jou in de buurt.
  • Ook als de aanvraag via het Jeugdsportfonds niet wordt goedgekeurd, blijft de ouder/verzorger verantwoordelijk voor de betaling van de contributie. In sommige gevallen is er een betalingsregeling mogelijk, neem hiervoor contact op met de penningmeester van De Hunze.
  • Het Jeugdsportfonds betaalt voor een periode van twaalf maanden. Dit loopt niet altijd gelijk met het sportseizoen. De ouder/verzorger is zelf verantwoordelijk voor het tijdig indienen van een (vervolg)aanvraag.
  • Een aanvraag via het Jeugdsportfonds wordt niet automatisch verlengd. De ouder/verzorger is zelf verantwoordelijk voor het tijdig indienen van een nieuwe aanvraag.