Vaarweginformatie: het Noord-Willemskanaal kan gestremd zijn ter hoogte van de A.G.S.R. Gyas, in verband met werkzaamheden.

Roeien

Introductiecursussen

Ben je op zoek naar een buitensport? Vind je plezier en gezelligheid (ook) belangrijk bij het sporten? Wil je een sport met maximale ondersteuning bij de voorbereiding op (inter)nationale wedstrijden? Wil je weten of roeien iets voor jou is? De Hunze organiseert jaarlijks verschillende soorten introductiecursussen voor jeugd en junioren tot 18 jaar. Alle cursussen zijn bij De Hunze.

Lidmaatschap pas ná de cursus

Gedurende de cursus kun je beslissen of je lid wilt worden van De Hunze. Als startdatum voor het lidmaatschap hanteren we de eerste dag van de eerstvolgende kalendermaand ná afloop van de cursus. Je wordt lid door het “Inschrijfformulier lidmaatschap” in te vullen. Dat kun je hier vinden (de link opent in een nieuw tabblad).

Voorjaar/ zomer

Jeugdcursus

Doelgroep:iedereen van 10 tot en met 13 jaar, mits in bezit van een zwemdiploma.
Periode:12 mei tot en met 7 juli
Cursusdag en – tijd:woensdagmiddag, van 14.30-16.30 (10x in totaal)
Opmerking:Deelnemers leren roeien in eenpersoonsboten (skiffs). Ook het roeien in meerpersoonsboten maakt deel uit van de cursus. Er is geen bijzondere extra kleding nodig om deel te nemen. Eenvoudige sportkleren en simpele sportschoenen volstaan. Handdoek meenemen!
 
Kosten:€ 55,– Deelnemers ontvangen vooraf een factuur.
 

Juniorencursus

Doelgroep:iedereen van 13 tot en met 17 jaar, mits in bezit van een zwemdiploma.
Periode:17 mei tot en met 24 juni
Cursusdag en – tijd:maandag- en donderdagmiddagen, van 16.00-18.00 (12x in totaal)
Opmerking:Deelnemers leren roeien in eenpersoonsboten (skiffs). Ook het roeien in meerpersoonsboten maakt deel uit van de cursus. Er is geen bijzondere extra kleding nodig om deel te nemen. Eenvoudige sportkleren en simpele sportschoenen volstaan. Handdoek meenemen!
 
Kosten:€ 65,– Deelnemers ontvangen vooraf een factuur.

Zomercursus

Doelgroep:iedereen van 11 tot en met 17 jaar, mits in bezit van een zwemdiploma.
Perioden:
Cursus 1: maandag 9 tot en met vrijdag 13 augustus
Cursus 2: maandag 16 tot en met vrijdag 20 augustus.
Cursusdagen en -tijden:
De cursusweken zijn telkens van maandag tot een met vrijdag van 10.00-16.00.
Omschrijving:Wil je komende zomer leren roeien en een hele week lang plezier hebben op (en soms in) het water? Dat kan bij KGR De Hunze. Zoals ieder jaar bieden we aan het einde van de zomervakantie een tweetal ‘zomercursussen’ aan.
 
Kosten:€ 75,- per persoon. Vooraf te voldoen. Bij de cursus is gratis thee, koffie en/of frisdrank inbegrepen. Deelnemers nemen zelf lunch mee voor tussen de middag. Dure kleding is niet nodig. T-shirt, korte broek en eenvoudige sportschoenen zijn voldoende.
Deelnemen?Meld je via onderstaand formulier aan!
Vragen?
Bel of mail Frank de Vries (0631970936/ junioren@hunze.nl).

Nazomercursus

Doelgroep:iedereen van 11 tot 17 jaar, mits in bezit van een zwemdiploma.
Periode:
6 september tot en met 14 oktober
Cursusdagen en -tijden:
Maandag- en donderdagmiddag van 16.00-18.00
Omschrijving:
Wil je leren roeien? Lekker op het water in een snelle roeiboot in je eentje, of samen met anderen? Dat kan bij De Hunze. In een cursus van 12 lessen leer je roeien van ervaren instructeurs. Na de cursus kun je lid worden van De Hunze. Dure kleding is niet nodig. T-shirt, korte broek en eenvoudige sportschoenen zijn voldoende.
 
Kosten:€ 65,- per persoon. Vooraf te voldoen op: IBAN NL83 INGB 0000835054 tnv KGR De Hunze.
Deelnemen?Meld je via onderstaand formulier aan! De inschrijving sluit op 5 september 2021.
Docent:
Feico Camphuis + jeugd- en juniorleden KGR De Hunze
Meer informatie?
Bij Frank de Vries (junioren@hunze.nl/06-31970936)

Aanmeldformulier

Met onderstaand formulier kun je je opgeven voor een cursus. Je betaalt alleen het vermelde cursusgeld vooraf.

Een afschrift van het aanmeldformulier wordt verzonden aan de e-mailadressen die in het formulier worden vermeld. Als je het afschrift niet hebt ontvangen, kijk dan even in je spambox. Eventueel kan de secretaris nagaan of je aanmelding is ontvangen (mail). Veelal is het niet nodig het formulier opnieuw in te vullen.

Financieel steuntje in de roeikosten

Sporten is voor alle kinderen belangrijk. Als er niet genoeg geld is om een jongere (tussen de 4 en 18 jaar) te laten sporten, kan het Jeugdfonds Sport en Cultuur helpen. Op de website  www.jeugdfondssportencultuur.nl, staat alle informatie. Let op: Het Jeugdfonds betaalt niet met terugwerkende kracht. Het is dus van belang dat men de aanvraag zo snel mogelijk indient. Het liefst voordat een kind lid wordt.

Procedure

  1. Een ouder/verzorger kan alleen via een zogenaamde intermediair een aanvraag indienen bij het Jeugdsportfonds. Een intermediair is iemand die op professionele basis betrokken is bij de scholing, opvoeding en/of begeleiding van het kind/gezin (bijv. buurtsportcoach, leerkracht, CJG, Voedselbank, thuiszorg, schuldhulpverlener, etc.). De Hunze kan geen aanvraag indienen bij het Jeugdsportfonds.
  2. De intermediair van het Jeugdsportfonds heeft enkele gegevens van De Hunze nodig zoals: naam van de roeivereniging, jaarcontributie en eventuele andere kosten (bondscontributie, kleedgeld, etc). Vraag deze informatie aan via de penningmeester van De Hunze (penningmeester@hunze.nl).
  3. Doorgaans ontvangt de aanvrager via de intermediair van het Jeugdsportfonds binnen drie weken bericht of de aanvraag is goedgekeurd of niet. De financiële bijdrage wordt rechtstreeks overgemaakt op het rekeningnummer van de vereniging.
  • Het kan zijn dat de contributie die betaald moet worden, hoger is dan het bedrag dat door het Jeugdsportfonds wordt betaald. De spelregels over de hoogte van de bijdrage of de leeftijd van het kind kunnen per fonds / gemeente verschillen. Kijk voor de spelregels op de websitepagina van het fonds bij jou in de buurt.
  • Ook als de aanvraag via het Jeugdsportfonds niet wordt goedgekeurd, blijft de ouder/verzorger verantwoordelijk voor de betaling van de contributie. In sommige gevallen is er een betalingsregeling mogelijk, neem hiervoor contact op met de penningmeester van De Hunze.
  • Het Jeugdsportfonds betaalt voor een periode van twaalf maanden. Dit loopt niet altijd gelijk met het sportseizoen. De ouder/verzorger is zelf verantwoordelijk voor het tijdig indienen van een (vervolg)aanvraag.
  • Een aanvraag via het Jeugdsportfonds wordt niet automatisch verlengd. De ouder/verzorger is zelf verantwoordelijk voor het tijdig indienen van een nieuwe aanvraag.