Van maandag 3 tot en met dinsdag 11 oktober 2022 staat de Trompbrug open voor de scheepvaart. Er zijn geen scheepvaartseinen aanwezig.

Op 12, 14, 19, 20 en 21 oktober is het Verbindingskanaal gestremd ter hoogte van de Trompbrug. Scheepvaartpassage is mogelijk tussen 12:00-12:30 uur, daarvoor dient een afspraak gemaakt te worden via telefoonnummer 050-3188500.

Van maandag 3 tot en met zondag 23 oktober 2022 is het Noord-Willemskanaal gestremd ter hoogte van de Julianabrug.

Onder voorbehoud, de definitieve planning is nog niet bekend: van maandag 31 oktober tot en met zondag 20 november is het Noord-Willemskanaal gestremd ter hoogte van de Julianabrug.

Roeien

Home » Roeien » Leer mij roeien! » Introcursus in 2023 (18 jaar en ouder)

Introcursus in 2023 (18 jaar en ouder)

Heb je nog nooit geroeid en wil je leren roeien? Ben je benieuwd of roeien iets voor jou is? Je kunt niet zomaar in een boot stappen en roeien, dat moet je eerst leren. De Hunze leert je graag roeien tijdens een introductiecursus! Heb je tijdens de cursus ervaren dat roeien echt een sport voor jou is? Word dan lid! Het “Inschrijfformulier lidmaatschap” vul je dus in nádat je de cursus hebt afgerond.

Vóórdat de introductiecursus start vindt een informatiebijeenkomst plaats. Je bent van harte welkom! Als je kiest voor het volgen van een cursus, dan is het startmoment de indelingsavond. Op die avond worden de tijden bekend gemaakt waarop de instructeurs beschikbaar zijn. Als cursist kun je dan intekenen in de groep waarbij je het beste past. Dan kun je ook afspraken maken over het moment waarop je daadwerkelijk voor het eerste de boot in zult stappen stappen om te (leren) roeien. De cursussen worden gegeven in een wherry (twee roeiers met instructeur) of in een skiff (Ă©Ă©npersoonsboot). Om de cursus te kunnen starten, is De Hunze mede afhankelijk van de watertemperatuur. Vóór 1 mei of, als de watertemperatuur onder de 10ÂşC is, mag er in verband met de veiligheid geen les gegeven worden in een skiff. Een cursus duurt zes tot acht weken. In die weken zijn er tien tot twaalf lesmomenten. Zo leer je de basisbeginselen. Na de introductiecursus volgt iedereen nog een stuurcursus. Elke cursus sluit af met een ‘examen’.

Informatie over het lidmaatschap van De Hunze kun je vinden op https://www.hunze.nl/lid-worden/

Dit jaar start er geen introductiecursus meer. Het programma voor de introductiecursussen in 2023 wordt in het najaar bekendgemaakt.

Aanmelden voor een cursus in 2023

Met onderstaand formulier kun je je opgeven voor de informatiebijeenkomst. Als je daadwerkelijk een cursus gaat volgen, dan betaal je alleen het vermelde cursusgeld vooraf.

Na verzending van het formulier, volgt direct een bevestigingsmail naar het e-mailadres dat je hebt ingevuld. Als die bevestigingsmail niet komt, kijk dan eerst in je spammap. Als daar ook niks in zit, mail dan de secretaris. Veelal is het niet nodig om het formulier opnieuw in te zenden.