Let op! Voorwaardelijk vaarverbod Julianabrug in de periode tussen maandag 16 mei en zaterdag 4 juni. In die periode geldt: maandag tot en met vrijdag:  doorvaart uitsluitend mogelijk tussen 17:00 en zonsondergang. zaterdag en zondag: doorvaart vrij (zie nader: Werkzaamheden Muntingbrug en Julianabrug: gevolgen voor onderdoorvaart bruggen – KGR De Hunze)

Roeien

Volwassenen (vanaf 18 jaar)

K.G.R. De Hunze heeft zo'n 425 leden, waarvan het grootste deel volwassen is. Studenten die in Groningen willen roeien, doen dat doorgaans bij de studentenroeiverenigingen G.S.R. Aegir of A.G.S.R. Gyas. Wie daarna door wil roeien, komt (weer) bij De Hunze.

Ploegvorming

De roei-activiteiten voor de jeugd en volwassenen zijn gescheiden. Dat wil niet zeggen dat er geen gezamenlijke verenigingsactiviteiten gedaan worden. Volwassenen kunnen ook aan wedstrijden deelnemen. Bij toerroeien en recreatief komen gemengde ploegen vaker voor, bijvoorbeeld omdat zij elkaar kennen uit een introductiecursus. De Hunze organiseert voor nieuwe leden ook bijeenkomsten om ploegen te vormen. Uiteraard kun je ook zelf het initiatief nemen om een ploeg te vormen of bezien waar je je kunt aansluiten.