Roeien

Groepsroeien – recreatief

Wil je al dan niet fanatiek roeien, zonder direct wedstrijden te starten? Dan heeft De Hunze roeimogelijkheden op recreatief gebied. Dat kan in een vaste ploeg. Maar je hoeft niet in een vaste ploeg op een vast tijdstip per week te roeien, als dat lastig te plannen is. Je kunt je ook per keer aanmelden om te roeien en een zogenaamde "open groep".
Hieronder vind je per dag van de week op welke tijden er open groepen actief zijn en welke aanmeld-procedures die hanteren.

De groepsroei-uren zijn open uren: iedereen binnen de vereniging kan aan het groepsroeien
deelnemen. Naast de gezelligheid van het groepsroeien wordt ook aandacht besteed aan de
roeibeweging en het opdoen van stuurervaring.

LET OP: In verband met de bloktijden en andere anti-corona-maatregelen gelden er vanaf 1 juli 2020 andere afspraken bij meerdere recreatieve ‘open’ roeigroepen. Vaak moet je je nu wel een dag tevoren aanmelden! Controleer dit vóór je op je gebruikelijke tijd naar de Hunze gaat om te roeien.

Zaterdag groepen

 

10:00 – 11:30 uur. Contactpersoon: Beppo van Leeuwen (050 3127128)
Voor enigszins gevorderde roeiers (kleine s en skiff-1, of de bereidheid die te halen, leden van de groep kunnen je daarbij ondersteunen). Vanwege de zaterdagochtenddrukte, aan- en afmelden voor dinsdag 18.00 uur via Sportsplanner, in verband met de indeling en reservering van boten. Deze worden van tevoren vastgesteld en rondgemaild.

Zaterdagmiddag 14:00 – 16:00 uur. Contactpersonen: mail Janneke Meinardi of bel 0595 854529 en mail Rita Winters of bel 050-5250277. Iedereen is welkom. In verband met de bloktijden en andere anti-corona-maatregelen geldt de volgende procedure:

 • Voor vrijdag 13.00 uur meld je je via de mail aan bij Janneke en Rita. Je ontvangt zaterdag uiterlijk om 12.00 uur een mail met de bootindeling.
 • Wij roeien in blok 4A (14.00 – 16.00 uur) op zaterdagmiddag. Dit betekent om 14.00 uur aanwezig op het vlot, zodat we snel de boten in het water kunnen leggen en kunnen gaan roeien.
 • Er wordt niet op het water van positie gewisseld tussen slag en stuur. De stuur stuurt de hele route of er wordt op het vlot gewisseld.
 • Mocht je niet de hele route willen roeien, maar ook de helft willen sturen geef dit dan aan bij  je aanmelding op vrijdag. Wij houden daar rekening  mee bij de bootindeling.
 • Mocht je onverhoopt op het laatste moment niet kunnen komen, geef dat dan voor zaterdag 10.00 uur via een app’je, sms’je of mailtje aan Janneke door.
 • We gaan ervan uit dat iedereen het Hunzeprotocol kent en naleeft.

Zondag groepen

9.30. – 11.30 uur, Vroege Vogels. Contactpersoon:  Karin Zuidema. Iedereen is welkom. Er wordt gewerkt met de Sportsplanner. Dus graag even een mailtje naar Karin als je mee wilt doen. Dan kan je naam worden toegevoegd aan de Sportsplanner.

11:00 – 12:30 uur. Contactpersoon is Jan-Peter Jung. Iedereen is welkom. Een kwartier van tevoren wordt verzameld in de clubzaal. Opgeven per e-mail, dan ontvang je aan het einde van de week een bevestigingsmail.

Dinsdag en woensdag groepen

Dinsdag 13:30 – 15:00 uur. Contactpersonen: Kees Migchelsen (050-5346581) en Emmy van der Werff (050-5414740). Iedereen is welkom. Men dient een kwartier van tevoren aanwezig te zijn i.v.m. het maken van een geschikte verdeling van de roeiers over de boten.

Dinsdag 19:00 – 21:00 uur, First Class. Contactpersoon: Jelle den Breejen. Iedereen met wherry-1 en kleine s is welkom. Er wordt gewerkt met de Sportsplanner.

Woensdagmiddag 14:00 – 16:00 uur. Contactpersonen: Bart Boersma  en Sieb Kemme. Roeiers met Kleine s en Wherry –  1 die willen oefenen om Wherry -2 te halen, zijn welkom. In verband met de bloktijden en andere anti-corona-maatregelen geldt de volgende procedure:

 • Voor dinsdag 13.00 uur meld je je via de mail aan bij Bart en Sieb. Je ontvangt woensdag uiterlijk om 12.00 uur een mail met de bootindeling.
 • Wij roeien in blok 4A (14.00 – 16.00 uur) op woensdagmiddag. Dit betekent om 14.00 uur aanwezig op het vlot, zodat we snel de boten in het water kunnen leggen en kunnen gaan roeien.
 • Er wordt niet op het water van positie gewisseld tussen slag en stuur. De stuur stuurt de hele route of er wordt op het vlot gewisseld.
 • Mocht je niet de hele route willen roeien, maar ook de helft willen sturen geef dit dan aan bij  je aanmelding op dinsdag. Wij houden daar rekening mee bij de bootindeling.
 • Mocht je onverhoopt op het laatste moment niet kunnen komen, geef dat dan voor woensdag 10.00 uur via een app’je, sms’je of mailtje aan Bart door.
 • We gaan ervan uit dat iedereen het Hunzeprotocol kent en naleeft.

Donderdag en vrijdag groepen

Donderdag 10:00 – 11:30 uur. Contactpersoon: Tony Muntinga (050-5345215). Deze groep richt zich op zestigplussers die een aantal jaren roei-ervaring hebben. Er wordt ter plekke een bootindeling gemaakt.

Donderdag 19:00 – 20:30, alleen in de zomermaanden. Contactpersoon: Guido Hellendoorn. De roeiers dienen om 18:45 uur aanwezig te zijn. Belangstellenden wordt verzocht contact op te nemen met Guido.

Vrijdag 16.00 – 17.30 uur, (november-februari een uur eerder)
Contactpersoon: Frouwke Breman. Iedereen is welkom. Er wordt gewerkt met de Sportsplanner. Wel aanmelden via contactpersoon.

Vrijdag 19:00: Thank God It’s Friday…  Lekker roeien op de vrijdagavond. Omgekleed aanwezig op het vlot om 18:45 uur. Opgeven (en eventueel afmelden) verplicht uiterlijk donderdag 21:00 uur:  tgif@hunze.nl).  Linda Dekker en Wout Brouwer zijn de contactpersonen. N.B. start weer op 7 augustus en gaat vooraleerst door tot vrijdag 25 september.

"Roeien is gaan in het ritme van boot, kracht en water in één vloeiende beweging."