Let op! Voorwaardelijk vaarverbod Julianabrug in de periode tussen maandag 16 mei en zaterdag 4 juni. In die periode geldt: maandag tot en met vrijdag:  doorvaart uitsluitend mogelijk tussen 17:00 en zonsondergang. zaterdag en zondag: doorvaart vrij (zie nader: Werkzaamheden Muntingbrug en Julianabrug: gevolgen voor onderdoorvaart bruggen – KGR De Hunze)

Roeien

Introductiecursussen

Heb je nog nooit geroeid en wil je leren roeien? Ben je benieuwd of roeien iets voor jou is? Je kunt niet zomaar in een boot stappen en roeien, dat moet je eerst leren. De Hunze leert je graag roeien tijdens een introductiecursus! Heb je tijdens de cursus ervaren dat roeien echt een sport voor jou is? Word dan lid! Het “Inschrijfformulier lidmaatschap” vul je dus in nádat je de cursus hebt afgerond.

Vóórdat de introductiecursus start vindt een informatiebijeenkomst plaats. Je bent van harte welkom! Als je kiest voor het volgen van een cursus, dan is het startmoment de indelingsavond. Op die avond worden de tijden bekend gemaakt waarop de instructeurs beschikbaar zijn. Als cursist kun je dan intekenen in de groep waarbij je het beste past. Dan kun je ook afspraken maken over het moment waarop je daadwerkelijk voor het eerste de boot in zult stappen stappen om te (leren) roeien. De cursussen worden gegeven in een wherry (twee roeiers met instructeur) of in een skiff (éénpersoonsboot). Om de cursus te kunnen starten, is De Hunze mede afhankelijk van de watertemperatuur. Vóór 1 mei of, als de watertemperatuur onder de 10ºC is, mag er in verband met de veiligheid geen les gegeven worden in een skiff. Een cursus duurt zes tot acht weken. In die weken zijn er tien tot twaalf lesmomenten. Zo leer je de basisbeginselen. Na de introductiecursus volgt iedereen nog een stuurcursus. Elke cursus sluit af met een ‘examen’.

Informatie over het lidmaatschap van De Hunze kun je vinden op https://www.hunze.nl/lid-worden/

 

Volwassenencursus maart (vanaf 18 jaar)

26 maart 2022 – open roeidag
5 april 2022 – indelingsavond (tevens startmoment)
7 mei / 14 mei 2022 – examenmomenten
in overleg
voor iedereen vanaf 18 jaar
Bij mooi weer volstaat een korte broek en een t-shirt.
Als het wat kouder is een lange (trainings)broek en een
sweater. Voor roeien zijn geen dure schoenen nodig.
Integendeel: de meest eenvoudige sportschoenen
volstaan prima!
Een zwemdiploma is verplicht
€ 65,00, vooraf te voldoen
Roeivereniging de Hunze
KGR De Hunze (Praediniussingel 32, 9711 AG, Groningen, Centrum)

Volwassenencursus mei (vanaf 18 jaar)

28 mei 2022 – open roeidag
7 juni 2022 – indelingsavond (tevens startmoment)
9 juli / 16 juli 2022 – examenmomenten
 
 Alleen het startmoment wijkt af, de overige relevante informatie kun je vinden onder “Volwassenencursus maart”.

 

Volwassenencursus juli (vanaf 18 jaar)

23 juli 2022 – open roeidag
26 juli 2022 – indelingsavond (tevens startmoment)
17 september / 24 september 2022 – examenmomenten
Alleen het startmoment wijkt af, de overige relevante informatie kun je vinden onder “Volwassenencursus maart”.

Aanmelden voor een cursus in 2022

Met onderstaand formulier kun je je opgeven voor de informatiebijeenkomst. Als je daadwerkelijk een cursus gaat volgen, dan betaal je alleen het vermelde cursusgeld vooraf.

Na verzending van het formulier, volgt direct een bevestigingsmail naar het e-mailadres dat je hebt ingevuld. Als die bevestigingsmail niet komt, kijk dan eerst in je spammap. Als daar ook niks in zit, mail dan de secretaris. Veelal is het niet nodig om het formulier opnieuw in te zenden.