Vaarweginformatie: het Noord-Willemskanaal kan gestremd zijn ter hoogte van de A.G.S.R. Gyas, in verband met werkzaamheden.

Roeien

Introductiecursussen

Heb je nog nooit geroeid en wil je leren roeien? Ben je benieuwd of roeien iets voor jou is? Je kunt niet zomaar in een boot stappen en roeien, dat moet je eerst leren. De Hunze leert je graag roeien tijdens een introductiecursus! Heb je tijdens de cursus ervaren dat roeien echt een sport voor jou is? Word dan lid! Het “Inschrijfformulier lidmaatschap” vul je dus in nádat je de cursus hebt afgerond.

Je bent van harte welkom voor een introductiecursus.  De cursussen worden gegeven in een wherry (twee roeiers met instructeur) of in een skiff (eenpersoonsboot). Dan leer je in zes tot acht weken de basisbeginselen van het roeien. Elke introductiecursus start met een informatiebijeenkomst over de cursus en De Hunze. Ook maken instructeur en cursist afspraken over de lesmomenten. Na de introductiecursus volgt iedereen nog een stuurcursus. Elke cursus sluit af met een ‘examen’.

Informatie over het lidmaatschap van De Hunze kun je vinden op https://www.hunze.nl/lid-worden/

Agenda

Om de cursus te kunnen starten, is De Hunze mede afhankelijk van de watertemperatuur. Vóór 1 mei of als de watertemperatuur onder de tien graden Celsius is, mag er in verband met de veiligheid geen les gegeven worden in een skiff. Een cursus bestaat uit tien tot twaalf lessen.

Dit jaar starten er geen roeicursussen meer. De jaarplanning voor de roeicursussen in het jaar 2022 is als volgt.

Eerste introductiecursus
zaterdag 26 maart open roeimiddag
   
dinsdag 5 april indelingsavond introductiecursus 1
   
zaterdag 7 mei examenmoment
   
vrijdag 14 mei examenmoment
   
   
Tweede introductiecursus
vrijdag 28 mei open roeimiddag
   
maandag 7 juni indelingsavond introductiecursus 2
   
vrijdag 9 juli examenmoment
   
vrijdag 16 juli examenmoment
   
   
Derde introductiecursus
vrijdag 23 juli open roeimiddag
   
maandag 26 juli indelingsavond introductiecursus 3
   
vrijdag 17 september examenmoment
   
vrijdag 24 september examenmoment

Aanmelden voor een cursus in 2022

Met onderstaand formulier kun je je opgeven voor de informatiebijeenkomst. Als je daadwerkelijk een cursus gaat volgen, dan betaal je alleen het vermelde cursusgeld vooraf. De kosten van de introductiecursus zijn € 65,–.

Na verzending van het formulier, volgt direct een bevestigingsmail naar het e-mailadres dat je hebt ingevuld. Als die bevestigingsmail niet komt, kijk dan eerst in je spammap. Als daar ook niks in zit, mail dan de secretaris. Veelal is het niet nodig om het formulier opnieuw in te zenden.