Let op! Voorwaardelijk vaarverbod Julianabrug in de periode tussen maandag 16 mei en zaterdag 4 juni. In die periode geldt: maandag tot en met vrijdag:  doorvaart uitsluitend mogelijk tussen 17:00 en zonsondergang. zaterdag en zondag: doorvaart vrij (zie nader: Werkzaamheden Muntingbrug en Julianabrug: gevolgen voor onderdoorvaart bruggen – KGR De Hunze)

Roeien

Verslag 2021

De Waterwolf marathon is gevaren op zondag 3 oktober. In de week voorafgaand keken we met argusogen naar de weersvoorspellingen voor de zondag. Wisselende verwachtingen: de ene dag 5 tot 6 Bft met vlagen 8-9, en de andere dag 2 tot 3 Bft. Uiteindelijk was er op zondag een wind van 3 Bft. Dit leert maar weer dat je als organisatie gewoon af moet wachten tot de laatste dagen. Het miezerde wel de hele dag.


Er deden uiteindelijk 15 boten met 56 deelnemers mee waarvan negentien Hunzeleden. Daarnaast deelnemers van de verenigingen Rijnmond, Maastrichtse, Daventria, Where, WWV, Agon, Aegir, Gyas, en RIC, en twee deelnemers van de groninger kanovereniging. De boottypes waren C4x+ en C2x+, C1x, 1x, en twee kajaks.

De C4x+ van de Maastrichtse/WWV was de snelste met een tijd van 3 uur 48 minuten en 48 seconden, jammer genoeg net niet snel genoeg voor de lustrumprijs die bij 3 uur en 45 minuten uitgereikt zou worden. Alle volgende boten hadden tijden langer dan 4 uur. De laatste boot heeft er meer dan 7 uur over gedaan. De uitslagen zijn te vinden op de waterwolfpagina. Geen baanrecords dit jaar. De ploegen hadden langs het hele Reitdiep sterke tegenstroom door het spuien van het gemaal de Waterwolf.
Er was één uitvaller, de skiff van Aegir, door materiaalpech. Tussen Niezijl en Kommerzijl brak de rigger. Met hulp van Frank Admiraal en Trijntje Buiter-van der Kooi zijn de skiffeur en zijn begeleider opgehaald, en is de boot teruggebracht. De skiffeur, Hidde Hofland, zal als troostprijs binnenkort de lustrumprijs ontvangen. Wat betreft de afwijkende boottypes: De kajaks konden goed met het veld mee, en zetten gemiddelde tijden neer. De C1x van Agon was een oude overnaadse C1. De roeier een jonge man, Vincent Lam van Agon, die zich een extra zware opgave gesteld. Het was wat kraken en piepen, en stuk aan ’de finish, maar hij heeft het volgehouden en is één na laatste geworden.

Dit was het tweede jaar dat Rijkswaterstaat de oversteek van het van Starkenborghkanaal controleerde met een inspectieboot en een RIB. Het liep goed. De roeiboten hoefden niet lang te wachten op een OK om over te steken. De reddingsbrigade was aanwezig maar hoefde geen reddingswerk te doen. De Provincie keek mee op het Reitdiep.
Bij de Platvoetbrug (finish) is dit jaar voor het eerst een bootje ingezet om ploegen die wachtten om over te steken te verzorgen.
Op het vlot van de Hunze bood Ruud Rutten alle roeiers Fladderak aan, en overhandigde hij hen de medailles. En daarna…. De gezelligheid van de sociëteit, met maaltijd en drankjes.

Tot volgend jaar!