Roeien

Hunzebokaal

De Hunzebokaal is een onderlinge competitie voor C4 scullploegen van De Hunze met roeiers boven de achttien jaar. De Bokaal is een Hunzeklassement van vier noordelijke wedstrijden die ook erg geschikt zijn voor beginnende- of recreatieploegen. Met de Freshmen's Bokaal worden deze roeiers aangemoedigd om ook eens de ervaring van een wedstrijd mee te maken, wie weet de smaak te pakken te krijgen en daardoor meer wedstrijden te starten.

Voorbereidingen

Wat je moet weten om mee te doen is het volgende:
Check het document: ‘Wedstrijdroeier worden’. Dat staat onderaan op deze pagina. Dit document geeft je een stappenplan dat je kunt volgen.
Het is daarnaast heel belangrijk om de Competitiecommissie tijdig te laten weten dat roeiers in jouw ploeg nog geen wedstrijdcontract hebben. Dit moet namelijk voor je worden aangevraagd bij de KNRB voordat je een wedstrijd kunt starten. Weet je het niet zeker of heb je vragen? Mail naar de Competitiecommissie.
Schaf via Truesport tijdig het Hunze wedstrijdtenue aan of leen er een. Je bent verplicht wedstrijden te starten in het Hunzetenue.
Lees het regelement van de Freshmans bokaal door.
Meld je voor de sluitingsdatum van de wedstrijden aan voor de wedstrijden en de Bokaal. Gebruik hiervoor het aanmeldformulier dat op deze pagina van de website staat.

Reglement

  1. De Hunzebokaal is bedoeld voor roeiers in C4X+ boten van De Hunze. Er is een klasse voor mannen en vrouwen van boven de achttien jaar. Er vindt geen leeftijdscorrectie plaats.
  2. De Hunzebokaal wordt uitgereikt aan de beste Hunzeploeg (mannen en vrouwen) als er minimaal twee ploegen meedingen naar de bokaal.
  3. Deelnemende ploegen nemen in elk geval deel aan de Gyas-Hunze race. Daarnaast starten zij minstens op twee van de drie volgende wedstrijden; Gyas Meerkamp, Aegir Lentesprint, Pinksterwedstrijden Delfzijl.
  4. Voor de Gyas Meerkamp krijgen ploegen punten op basis van de eindklassering van de geroeide afstanden.
  5. Voor ploegen die alle vier wedstrijden deelnemen, wordt het slechtste resultaat weggestreept.
  6. Punten worden als volgt gegeven; plek 1: 100 punten, plek 2: 80 punten, plek 3: 60 punten, plek 4: 40 punten, plek 5: 20 punten, vanaf plek 6: 0 punten.
  7. De punten worden gegeven voor de geschoonde klassering over de deelnemende Hunzeploegen aan de Hunzebokaal.
  8. Een deelnemende ploeg mag bestaan uit zes roeiers, waarvan er steeds vier een wedstrijd roeien.
  9. Een ploeg geeft voor deelname aan de eerste wedstrijd aan dat zij willen meedingen naar de Hunzebokaal.