Sitemap

Veel gestelde vragen

Heb je vragen? Lees eerst onderstaande veel gestelde vragen en bijbehorende antwoorden door. Wellicht vind je daar de informatie die je zoekt. Kom je er niet uit, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

FAQ'S

Opzeggen van het lidmaatschap doe je per e-mail bij de secretaris. Het lidmaatschap loopt altijd tot en met 31 december van het lopende jaar. Je bent dan ook contributie verschuldigd tot die datum (en je mag blijven roeien tot die datum als je opzegt). Uitzondering geldt voor junioren die gaan studeren en daarom overstappen naar een studentenroeivereniging. Zij kunnen per 1 september overstappen.

De introductiecursussen worden doorgaans in het voorjaar gegeven. Je kunt je het beste in de eerste twee maanden van het jaar aanmelden. Zie ook de pagina’s onder Roeien.
Vragen over de inhoud van de introductiecursus kun je stellen via instructie@hunze.nl

Het spitsrooster wordt door het bestuur van tevoren in de botenmodule gezet. Meestal is dat in oktober. Je hoeft de aan jou toegewezen (oranjegekleurde) reservering voor een boot alleen nog te bevestigen door deze aan te klikken en op ‘Bevestigen’ te drukken. Dit kan van drie dagen tot een dag van tevoren. Doe je dat niet of niet tijdig genoeg, dan komt een spitsblok te vervallen en mogen anderen de boot reserveren. Als je weet dat je de boot niet gaat gebruiken, haal dan de reservering weg!

Je kunt maximaal tien dagen vooruit een boot inschrijven. Dit in verband met het tijdig kunnen reserveren van een boot voor examens, toertochten en wedstrijden. Let wel: Bij inschrijvingen die meer dan drie dagen van tevoren gedaan worden, moet er met MPB (met permissie bestuur) bij staan. Die worden ter controle aan het opgegeven bestuurslid gemeld.

In principe kan dit, maar als je een e-mailadres opgeeft bij de inschrijving van de boot, krijg je hiervan altijd bericht. Je kunt dan zelf controleren wat er met de inschrijving gebeurd is. Maar we willen liever niet dat je een inschrijving van een ander wist.

Alle examens hebben een vooraf vastgesteld aantal deelnemers. Dat heeft te maken met het aantal beschikbare examinatoren. Vol is dus echt vol. Zeker als je te laat bent met inschrijven. Soms wordt er een extra groep of examen ingelast. Meestal niet en is het een kwestie van de website in de gaten houden en je tijdig inschrijven voor het examen in de volgende maand.

Ja dat mag. Ze mogen echter alleen vanuit de sociëteit of op het terras boven naar je prestaties kijken, niet beneden op het vlot. Houd er ook rekening mee dat je voor veel examens een poosje uit zicht bent van je gasten.
Als lid ben jij verantwoordelijk voor je gasten tijdens hun verblijf op de Hunze.

Behalve de introductiecursus, kosten alle cursussen en examens bij De Hunze niets.

Dat regelt de materiaalcommissaris. Die kun je een e-mail sturen als je een boot wilt huren. We hebben het over huren, waarvoor je een huurbedrag betaalt. In uitzonderlijke omstandigheden leent De Hunze ook een boot uit, maar dit is meestal alleen in het kader van -voorbereiding op- wedstrijden.
De materiaalcommissaris kijkt in alle gevallen eerst in overleg met de commissaris senioren en de commissaris junioren of de gevraagde boot verhuurd of uitgeleend kan worden op de gevraagde datum en regelt vervolgens met de aanvrager de zaken zoals het contract, eventuele verzekering en botenvervoer.

Kopij voor de website van De Hunze kan gestuurd worden naar redactie@hunze.nl.
Heb je suggesties of opmerkingen ter verbetering van de website, dan kunnen die ook naar de redactie gemaild worden.

Dat kan (nog) niet. Voor het reserveren van een boot klik je zonder op de website in te loggen, op de button Boot reserveren.

Mail naar info@hunze.nl en beschrijf het probleem zo duidelijk mogelijk.