Sitemap

Veel gestelde vragen

Heb je vragen? Lees eerst onderstaande veel gestelde vragen en bijbehorende antwoorden door. Wellicht vind je daar de informatie die je zoekt. Kom je er niet uit, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

FAQ's

De introductiecursussen worden doorgaans in het voorjaar gegeven. Je kunt je daarvoor het beste in de eerste twee maanden van het jaar aanmelden.

Het spitsrooster wordt door het bestuur vantevoren in de botenmodule gezet. Je hoeft de aan jou toegewezen (oranjegekleurde) boot alleen nog te bevestigen door deze aan te klikken en op ‘Bevestigen’ te drukken. Dit kan van drie dagen tot een dag van tevoren. Daarna komt een spitsblok te vervallen.

Je kunt maximaal tien dagen vooruit een boot inschrijven. Dit in verband met het tijdig kunnen reserveren van een boot voor examens, toertochten en wedstrijden. Let wel: Bij inschrijvingen die meer dan drie dagen van tevoren gedaan worden, moet er met MPB (met permissie bestuur) bij staan. Die worden ter controle aan het opgegeven bestuurslid gemeld.

In principe kan dit, maar als je een e-mailadres opgeeft bij de inschrijving van de boot, krijg je hiervan altijd bericht. Je kunt dan zelf controleren wat er met de inschrijving gebeurd is.

Alle examens hebben een vooraf vastgesteld aantal deelnemers. Dat heeft te maken met het aantal beschikbare examinatoren. Vol is dus echt vol. Zeker als je te laat bent met inschrijven. Soms wordt er een extra groep of examen ingelast. Meestal niet en is het een kwestie van de website in de gaten houden en je tijdig inschrijven voor het examen in de volgende maand.

Ja dat mag. Ze mogen echter alleen vanuit de sociëteit of op het terras boven naar je prestaties kijken, niet beneden op het vlot. Houd er ook rekening mee dat je voor veel examens een poosje uit zicht bent van je gasten.
Als lid ben jij verantwoordelijk voor je gasten tijdens hun verblijf op de Hunze.

Behalve de introductiecursus, kosten alle cursussen en examens bij de Hunze niets.

Dat regelt de materiaalcommissaris. Die kun je een e-mail sturen als je een boot wilt huren. We hebben het dus hier over huren, waarvoor je een huurbedrag betaalt. In uitzonderlijke omstandigheden leent de Hunze ook een boot uit, maar dit is meestal alleen in het kader van -voorbereiding op- wedstrijden.
De materiaalcommissaris kijkt in alle gevallen eerst in overleg met de commissaris seniorenroeien en de commissaris junioren of de gevraagde boot verhuurd of uitgeleend kunnen worden op de gevraagde datum en regelt vervolgens met de aanvrager de zaken zoals het contract, eventuele verzekering en botenvervoer.