Van maandag 3 tot en met dinsdag 11 oktober 2022 staat de Trompbrug open voor de scheepvaart. Er zijn geen scheepvaartseinen aanwezig.

Op 12, 14, 19, 20 en 21 oktober is het Verbindingskanaal gestremd ter hoogte van de Trompbrug. Scheepvaartpassage is mogelijk tussen 12:00-12:30 uur, daarvoor dient een afspraak gemaakt te worden via telefoonnummer 050-3188500.

Van maandag 3 tot en met zondag 23 oktober 2022 is het Noord-Willemskanaal gestremd ter hoogte van de Julianabrug.

Onder voorbehoud, de definitieve planning is nog niet bekend: van maandag 31 oktober tot en met zondag 20 november is het Noord-Willemskanaal gestremd ter hoogte van de Julianabrug.

Evenementen

Home » Evenementen » Stadje Rond

Stadje Rond

Stadje Rond werd voor het eerst geroeid op 16 oktober 1956. Het is een gezellige wedstrijd van 3.8 kilometer door de Diepenring van Groningen. Meestal op de zondag na de intocht van Sinterklaas. De jaarlijkse datum wordt in de agenda op deze website aangekondigd. Deelnemers roeien in vier divisies.

Eerste divisie
Een open categorie voor (oud-)wedstrijdroeiers van alle leeftijden, waarbij de snelste ploeg wint. Deze divisie strijdt om de Oving bokaal; een wisselbeker die bij het veertiende lustrum in 1956 aangeboden is door juwelier en toenmalig voorzitter de heer Oving.

Tweede divisie
Deze is bedoeld voor veteranen (19+) inclusief tijdcorrectie. Deze divisie strijdt om de “Rondom Gruno’s Veste-bokaal”.

Derde devisie
De juniorencategorie (15-18 jaar) strijden om de “Ome Jo Voorsmit-bokaal”.

Vierde divisie
De jeugd tot en met 14 jaar neemt het in deze divisie tegen elkaar op met als inzet de STadjeROndJeugdbekER (Strojerbokaal).

Sinds 2017 is ook een wisselprijs voor de ploeg met nieuwe leden. Voor de origineelst uitgedoste ploeg is er een klein prijsje te winnen.