Vereniging

Home » Vereniging » Lustra » 26e Lustrum

26e Lustrum

In 2016 bestond De Hunze 130 jaar. Dat is uitgebreid gevierd. In de jaren daarna is onze verjaardag ingetogener gevierd. Ook om geld te sparen voor de (ver)bouw.

In 2016 ging het feest ‘helemaal los’: Varierend van een barbecue, hightea, boerenkoolmaaltijd en lustrumbuffet, tot een roeidag voor oud-leden en familie/vrienden, een rock en rollfeest en vrijdagmiddagborrels met speciale lustrumthema’s. Ook werden bij De Waterwolf en Stadje Rond extra aanmoedigingsprijzen beschikbaar gesteld. Op sportief gebied waren er een bijzondere tweedaagse roeitocht naar de Blauwe Stad en een toertocht naar het Zuidlaardermeer.
Ten behoeve van het 130 – jarige bestaan werd een speciaal logo ontwikkeld op een ‘special edition’ roeipak of op een fijn sportshirt(die nog steeds te bestellen zijn bij Truesport). Het zijn inmiddels bijna collectorsitems geworden!

Verbinding met de stad Groningen

De Hunze is onlosmakelijk verbonden met de stad Groningen. Jarenlang via het botenhuis tegenover het hoofdstation en in 2017 al weer 25 jaar in de Zuiderhaven. Op enkele momenten in het jaar, is ons botenhuis het middelpunt van mooie stadse evenementen. Bijvoorbeeld bij de viering van Koningsdag, het vuurwerk bij Bommen Berend en de intocht van Sinterklaas. Tijdens ons lustrum benadrukken we altijd weer onze band met de stad nog eens extra. Zo gebruikten we in 2016 Koningsdag om het botenhuis open te stellen en geinteresseerden kennis te laten maken met de roeisport. Ook organiseerden we een prachtig concert met Bigband op ons vlot.
In 2017 deden we dat nog even in bescheidener vorm over, want we bestonden toen 131 jaar en ons huidige botenhuis werd in 2017 al weer 25 jaar. Tijd ook om ons clubgebouw te renoveren en vooral ook te moderniseren. Dat gebeurt in 2019. Waarna het markante gebouw weer vele jaren onze diverse activiteiten passend kan faciliteren.