Roeien

Home » Roeien » Leer mij roeien!

Leer mij roeien!

Ben je op zoek naar een buitensport? Vind je plezier en gezelligheid (ook) belangrijk bij het sporten? Dat komt goed uit! Je kunt bij ons (nagenoeg) het hele jaar leren roeien. Binnen De Hunze staat dat bekend als instructie. Plezier en gezelligheid staan bij De Hunze hoog in het vaandel.

Instructiecommissie

Mimoent Benali, Brigid Dekkers, Jan Peter Jung, Nick Koper, José Versteegh en Instructiecommissaris q.q.

Elk lid van De Hunze krijgt op een zeker moment te maken met instructie. Want je moet weten hoe je moet roeien en met het materiaal om gaat. Heb je geen roei-ervaring? Dan volg je eerst een aantal cursussen om te leren roeien en sturen. Leden die hun roei-techniek verder willen ontwikkelen, kunnen daarvoor ook cursussen volgen. Dat alles wordt gegeven door leden-instructeurs van De Hunze. De Instructiecommissie regelt dit. Deze commissie heeft jaarlijks veel nieuwe instructeurs nodig.

Coördinator opvang nieuwe leden

José Versteegh

De opvang van nieuwe leden valt onder de instructiecommissie. De coördinator richt zich op leden die hun examen op niveau 1 hebben behaald. Zij worden opgevangen door hen één keer per week met name in C-materiaal te laten roeien. Nieuwe leden worden ingedeeld op basis van inschrijvingen in de sportsplanner. Voor hen worden ervaren stuurlieden, coaches en boten geregeld. Naast het roeien gaat het óók om kennismaking met het verenigingsleven. Ten slotte wordt ploegvorming gestimuleerd, vindt verwijzing naar de diverse commissies plaats en de traditionele kennismaking met het toerroeien. Dat laatste op de tweede zondag van september: dan wordt een toertocht voor de nieuwe leden naar Garnwerd georganiseerd.