Nieuws

Nieuws

Lustrumtrial en laatste kans aanmelden ketencoaching

Op 23 januari was de eerste lustrumtrial. Deelnemers roeiden eerst (met forse wind en stroming tegen) een sprint van 336 meter. Daarna maakten ze rond om vervolgens een afstand van 1550 meter af te leggen. Samen 1886 meter, een echte lustrumafstand!

Lees verder »

Doop 250-ste roeiboot

Update: er is een link toegevoegd naar het programma "Oetse op Noord", met daarin een kort vraaggesprek met Theo Klimp, onze materiaalcommissaris. Vandaag, 20 januari, zijn twee nieuwe roeiboten in gebruik genomen. Daarmee bereiken we een mijlpaal: de eerste van de twee nieuwe boten is de 250-ste roeiboot sinds de oprichting van onze vereniging, komende maand 135 jaar geleden. De eerste boot heet daarom ‘250’. Het zusterschip heet ‘1886’, naar het oprichtingsjaar.

Lees verder »

Instructie leren geven of coach worden?

Op woensdag 3 en 17 februari organiseert de instructiecommissie een digitale RIC-1 cursus! RIC staat voor Roei-Instructeur en Coach. De cursus is een basiscursus over roeitechniek, instructiemethodiek en didactiek die aansluit bij de instructeurs- en coachcursussen die aangeboden worden door de KNRB.

Opgeven voor deze online cursus »

Lightsoars in ROEI

In het blad ROEI schitteren Hunzejunioren Ollie en Rafayel met hun roeilamp. Onder de naam Lightsoars verkopen de jongens een zelf ontwikkelde lamp voor op de roeiboot. Met een 3D-geprinte houder bevestig je het lampje eenvoudig op de wedstrijdnummerhouder op de boeg. Daarmee ben je zichtbaar in het donker en heb je zelf goed zicht. Goed werk!

Lees verder »

Ketencoaching & Hunze Trial op 23 januari

Als deelnemer aan het ketencoachproject krijg je zowel een coach toegewezen als een of twee roeiers die je zelf zult gaan coachen. Het project is bedoeld voor roeiers van alle niveaus en vindt plaats in de periode van 1 februari tot 1 april. En op zaterdag 23 januari wordt er een Hunze trial gehouden op het Noord-Willemskanaal tussen de Meerwegbrug en de Van Ketwich Verschuurbrug.

Lees verder voor meer informatie »

Nieuwjaarswens voor 2021

2020 was een rotjaar. Wereldwijd heeft de coronapandemie vreselijk huisgehouden, en hoewel de situatie in Groningen lange tijd relatief goed is geweest, is dat beslist niet het hele verhaal. Ook hier werden mensen ziek, ook hier werden mensen opgenomen. Een aantal van onze leden werd getroffen door het coronavirus en sommige Hunzeleden zitten al sinds dit voorjaar in zelfisolatie. Dat gaat me enorm aan het hart. Als vereniging konden we dit jaar niet zijn wie we willen zijn. Dit voorjaar kwam De Hunze zelfs twee maanden helemaal tot stilstand. Toch zijn er een paar sprankjes hoop. Het belangrijkste is misschien wel de snelheid en veerkracht waarmee heel veel mensen, mijn medebestuursleden, actieve vrijwilligers en onze ‘gewone’ leden, zich keer op keer aanpasten aan nieuwe regels en richtlijnen en veranderende situaties.

Lees verder »

Roer-koningin, instructeur van het jaar en boerenkoolmaaltijd 2020

In dit jaar met kort geleden nog weer aangescherpte beperkingen werd door het Hunze-bestuur toch een manier gevonden de traditionele uitreiking van de Roerkoning-bokaal en de bekendmaking van de Instructeur van het Jaar tegelijk met de Boerenkoolmaaltijd op de vrijdag voor Kerstmis te realiseren. De heerlijke boerenkoolmaaltijd werd -uiteraard bij hoge uitzondering- door het bestuur thuis bezorgd, evenals de toegekende onderscheidingen. En aan de oproep om een roeier of twee uit te nodigen om samen mee te eten, de tafel mooi te dekken, de kaarsjes aan te steken en de wijn in te schenken is gezien de foto's ook ruim voldaan.

Lees verder »

Nieuws over meerpersoonsboten en het toewijzingsschema per 20 december

Eergisteren, 15 december, hebben wij meegedeeld dat wij jullie zo spoedig mogelijk nader zullen informeren. Dat doen wij hierbij. Het gaat om de gevolgen van de lockdown voor het gebruik van meerpersoonsboten.

Lees verder »

Veteranen niet voor één Corona-gat te vangen

Sinds de eerste lockdown wegens de Corona-pandemie werken een aantal veteranen "samen" aan hun conditie door via een Zoom meeting tegelijkertijd te ergometeren. Extreem coronaproof: thuis, geen persoonsverplaatsingen en met maar 1 persoon tegelijk in het eigen huishouden. Dit gaat prima, maar uiteraard hopen elkaar weer fysiek te zien in betere tijden.

Lees verder »

Bericht n.a.v. de toespraak van de minister-president van 14 december

Vandaag is per mail een bericht gezonden aan alle leden van achttien jaar en ouder, n.a.v. de toespraak van de minister-president van gisteren, 14 december. NB: e-mailadressen die eindigen op gmail.com retourneerden de volgende foutmelding: “Remote SMTP Server Returned: 550-5.1.1 The email account that you tried to reach does not exist.”

Lees verder »