Nieuws

Nieuws

Uitnodiging voor Toertocht Garnwerd op 13 september 2020

Hartelijke uitnodiging voor nieuwe leden en ervaren toerroeiers voor de traditioneel oergezellige toertocht naar Garnwerd en terug. Inschrijven kan tot en met 8 september a.s.

Hier meer informatie en de inschrijf-procedure »

Schijf je in voor de toertocht uit Heerenveen op 6 september 2020

Meld je vóór 15 augustus aan voor de toertocht vanuit Heerenveen: een deel van de turfvaartroute in Zuid-Oost Friesland. We roeien door natuurgebied de Deelen en dorpen als Oldeboorn en Akkrum en bij gunstige omstandigheden over de Terkapelster Puollen, een nevenstukje van het Sneekermeer.

Meer informatie en inschrijf-procedure »

Hunze Een-twee-viertjes wedstrijd en project

Nu de coronamaatregelen verder zijn versoepeld en we weer in meerpersoonsboten kunnen roeien, is het ook tijd om weer in de boot te stappen! Daarom organiseert de Competitiecommissie op 11 oktober een uitgebreide Een-tweetjes wedstrijd voor kleine ongestuurde nummers (skiff, 2-, 2x en C2x), maar ook voor gestuurde C4x. Aanmeldmoment volgt. Wil je voor deze wedstrijd gecoacht worden? Of lijkt het je leuk om eens te coachen? Geef je dan op voor het Een-twee-viertjes project.

Lees verder »

Thank God It’s Friday: vanaf 7 augustus weer van start

Door ‘omstandigheden’ 4 maand later dan gepland gaan we vanaf vrijdag 7 augustus weer van start met onze succesvolle ’TGIF’-sessies. Van harte welkom.

Kijk hoe je mee kunt roeien »

Gewijzigde procedure voor het groepsroeien (open groep) op zaterdag- en woensdagmiddag vanaf 1 juli 2020

In verband met de bloktijden en andere anti-corona-maatregelen gelden er andere afspraken bij meerdere recreatieve ‘open’ roeigroepen. Controleer dit vóór je op je gebruikelijke tijd naar de Hunze gaat om te roeien. Anders dan eerder werd bericht is één van de groepen, beter bekend onder Thank God It's Friday, nog niet gestart. Zij starten op 7 augustus om 19:00. Nadere informatie daarover volgt z.s.m.

Naar de procedures per groep »

Tieners leren roeien bij De Hunze: “Het is een getalenteerde groep.”

Strijken, halen en aanmeren: allemaal termen die de cursisten van roeivereniging de Hunze inmiddels kennen. Ze doen namelijk mee aan een cursusweek speciaal voor tieners zonder roei-ervaring.

Lees verder »

Schrijf je in voor de Tocht om de Oost op 23 augustus

Op zondag 23 augustus wordt de ‘Tocht om de Oost’ geroeid. Dit is een tocht van ruim 50 kilometer en voert vanaf De Hunze oostwaarts door het Damsterdiep, de Westerwijtwerdermaar en het Boterdiep naar Onderdendam. Daar is de lunchpauze bij de woning van Trijntje en Jaap Buiter-van der Kooi met koffie, thee en soep. Vervolgens gaan we via Winsum, door het Reitdiep langs Garnwerd en Dorkwerd terug naar ons botenhuis. Schrijf je in vóór 18 augustus - voor de helft kan 't ook met een maatje voor de andere helft.

Informatie en aanmelden »

Terugblik op de heropening van de sociëteit

Per 1 juli j.l. zijn de Corona-maatregelen van de overheid t.a.v. sporten en sportclubs versoepeld. Naast het voor ons ontzettend goede nieuws dat ook volwassenen weer in meerpersoonsboten het water op mogen, kan ook de sociëteit weer open en kunnen we onze leden ontvangen voor een kopje koffie, thee of iets van dien aard.

Lees verder »

Toertochten Drenthe en Oost-Groningen

We gaan deze zomer op toertocht volgens een iets andere opzet. Nu bij voorkeur inschrijving per ploeg, maar ook individueel wel mogelijk. Enkele boten en kaarten zijn beschikbaar en indien van toepassing ook vervoer van de boten naar start en van eindpunt. Inschrijven vóór 23 juli a.s.

Lees verder »

ALV in de Nieuwe Kerk

Een bijzondere algemene ledenvergadering in de Nieuwe Kerk met aandacht voor de verbouwing, de financiën, het lustrum en de helden van de vereniging.

Lees verder »