Nieuws

Home » Nieuws

Nieuws

Hunze neemt revanche in Leeuwarden (verslag met foto’s)

De regen op de auto bij vertrek beloofde niet veel goeds, maar uiteindelijk was de race in Leeuwarden een zonnige aangelegenheid. Het concept komt uit 2019 en was een strijd tussen teams van de provinciehoofdsteden Assen, Leeuwarden, Groningen en Zwolle die strijden om de ‘De Boatrace-bokaal’. Destijds was Leeuwarden de winnaar, maar De Hunze nam revanche.

Lees het hele verslag »

De Hunze op de ergometer voor ‘ikhelplisa’ op zondag 9 oktober

Zondagmiddag 9 oktober wordt er op de Hunze een sportieve doneeractie gehouden, georganiseerd door roeister Maaike Jansma. Deze actie maakt deel uit van een eerder begonnen inzamelingsactie die ikhelplisa.nl heet, bedacht door onder andere Maaike en Lisa's ouders. Vroeger gingen Lisa en Maaike samen naar buiten maar dat kan al heel lang niet meer vanwege Lisa's gezondheid. Ze heeft ME en is migrainepatiënt onder andere. De enige behandeling die helpt wordt aangeboden in Australië. Daarom komen we bij de Hunze in actie om geld bijeen te brengen!

Lees verder »

Verduurzaming van het gebouw

Binnenkort zal een begin worden gemaakt met het vervangen van de 30 jaar oude beglazing door HR++ glas, met warmtewerende folie en uitvoering van buitenschilderwerk.

Lees verder »

Een-twee-vieren wedstrijd zaterdag 29 oktober

Op zaterdag 29 oktober wordt de 1, 2, 4en wedstrijd weer georganiseerd. De wedstrijd bestaat als vanouds uit twee afstanden; een 500 meter sprint boord aan boord met aansluitend een 1.500 meter achtervolgingsrace. De 1, 2, 4en wedstrijd wordt verroeid op het Noord Willemskanaal, tussen de Meerwegbrug en de Van Ketwich Verschuurbrug, en kan in alle nummers gestart worden.

Meer informatie en opgeven »

Nieuw Roei- en examenreglement vastgesteld

In de bestuursvergadering van september is een nieuw Roei- en examenreglement vastgesteld, onder gelijktijdige intrekking van oudere versies. Het reglement is tot stand gekomen in goed overleg met de Examencommissie. Het is te vinden op https://www.hunze.nl/vereniging/documenten/

Lees verder »

Toertocht naar Zuidlaren op zaterdag 1 oktober

Voor het echt herfstig wordt en het bokbier op de tap komt, doen we nog een laatste toertocht naar Zuidlaren. Geef je op voor een mooie tocht op zaterdag 1 oktober.

Lees verder »

Dames Acht in de maak

Wie doet er mee met een dames acht? Als je enige boordroeiervaring hebt en zin hebt om de komende winter eens per week in de acht te trainen, meld je dan aan.

Lees verder »

Instructie geven of coachen?

Wil je instructie geven of coachen en daar meer over weten? Op dinsdagavond 27 september en 11 oktober leggen Brigid, Nick en Wout aan geïnteresseerden de basis van coaching en instructie uit.

Lees verder »

Doe mee aan de GIEK-1 cursus

Het in balans varen over het spiegelgladde water van de Groningse diepenring. Het lijkt misschien ingewikkeld, is het soms ook wel, maar houd dan maar in je achterhoofd: 'Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan.' 

Meer informatie en opgeven »

Doe mee aan de HIC (inschrijven voor 2 oktober)

Een gezellige, informele Hunze-race in onze zuiderhaven voor nieuwe en ervaren roeiers van alle verschillende niveaus. Als (nieuw) lid moet je dit een keer gedaan hebben, en dan doe je vanzelf ieder jaar weer mee, zo leuk!

Meer informatie en opgeven »