Nieuws

Nieuws

De Hunze domineert klassement op NK Roeien

Onze junioren domineerden dit weekend het klassement van het NK Groot op de Willem-Alexander Baan in Rotterdam. Ze gingen naar huis met vijf eerste plaatsen.

Lees verder »

De Liteboats: instructiefilmpje, handleiding en FAQS

We hebben de afgelopen (corona)periode veel plezier gehad van de nieuwe Liteboats. Leden die nog niet kunnen skiffen, of dat in de winter niet aandurfden, konden zo toch lekker het water op. De Liteboats zijn een 'blijvertje', mits we er zorgvuldig mee omgaan. Betty en Wout hebben instructiefilmpjes en foto's gemaakt. Heel handig!

Handleiding Liteboats »

Werkzaamheden aan klimaatbeheersing en douches

Binnenkort zullen werkzaamheden plaatsvinden aan de klimaatbeheersing in de ergometerruimte en de douches. De douches worden daartoe van maandag 21 tot en met vrijdag 25 juni buiten gebruik gesteld. Je kunt dan dus niet douchen op De Hunze.

Lees verder »

Midzomer Lustrum Tocht de Hunze. Geef je op !!

Op zaterdag 19 juni (de bijna langste dag van het jaar!) vanaf ongeveer 14:30 roeien we de jaarlijkse midzomeravond tocht naar het Zuidlaardermeer.

Lees verder »

GYAS-Leekstermeertocht van 45 of 74 km, gewijzigd met route-kaart

GYAS nodigt Hunze-leden uit om mee te roeien op hun Leekstermeer-tocht op zondag 13 juni a.s. Een tocht met stempelposten, zoals de Friese Elfsteden-roeimarathon. En een mooie gelegenheid om de duurconditie te testen. Geef je vandaag (dinsdag 8-6) nog op!

Zie hier »

Bericht van het bestuur over COVID-19 (no. 25): verenigingsactiviteiten worden nagenoeg geheel hervat!

Gisteren, 3 juni, is per e-mail het "Bericht van het bestuur over COVID-19 (no. 25): verenigingsactiviteiten worden nagenoeg geheel hervat!" verzonden. NB: In die mail is een link opgenomen naar de poster “Poster: Basisregels voor iedereen: Wassen, Afstand, Testen”. Door een wijziging op www.rijksoverheid.nl werkt die link inmiddels niet meer. In de onderstaande tekst is dat aangepast.

Lees verder »

Hunzetrial op 13 juni: iedereen kan meedoen

We mogen weer! Op zondag 13 juni kunnen alle Hunzeroeiers meedoen aan een trial op het Noord-Willemskanaal. Er mag in alle boottypen en teamsamenstellingen worden geroeid. Opgeven kan tot uiterlijk 8 juni 20.00 uur. Kortom, kies je favoriete boot en doe mee! Wil je toch liever niet meeroeien maar het festijn wel meemaken? We zoeken ook altijd mensen die willen helpen bij de tijdwaarneming.

Meer informatie en opgeven »

De bestuurslinten zijn weer als nieuw

De mensen die de jaarvergadering hebben bijgewoond is het misschien wel opgevallen: het bestuur heeft onlangs de bestuurslinten laten restaureren. Na 70 jaar was zowel lint als franje aan vervanging toe. Met het restaureren van de linten hebben we in dit lustrumjaar een stukje Hunze geschiedenis veilig gesteld voor ten minste de komende 70 jaar.

Lees verder »

Er kan nog tot 24 mei worden gestemd!

De Hunze biedt ruimte aan sporters waar mogelijk en we laten ons niet kisten door de (corona) omstandigheden. We geven sporters veel vrijheid om met plezier te sporten. En daarmee leggen we tevens een mooie basis voor toptalent. En dat mag volgens ons best gezien worden. Daarom vinden wij dat wij in aanmerking komen voor de titel 'Club van het Jaar'.

Lees verder »

Vanaf 19 mei openstelling van het terras onder voorwaarden

Vanaf woensdag 19 mei is voor het voor sportclubs toegestaan de terrassen weer te gebruiken. Het bestuur heeft besloten alvorens activiteiten op het Hunze-terras te ontplooien te wachten tot ook de sociëteit weer open mag. Tegen het nuttigen van meegebrachte consumpties op ons terras hebben wij echter geen enkel bezwaar, mits de volgende regels in acht genomen worden

Lees verder »