Let op! Voorwaardelijk vaarverbod Julianabrug in de periode tussen maandag 16 mei en zaterdag 4 juni. In die periode geldt: maandag tot en met vrijdag:  doorvaart uitsluitend mogelijk tussen 17:00 en zonsondergang. zaterdag en zondag: doorvaart vrij (zie nader: Werkzaamheden Muntingbrug en Julianabrug: gevolgen voor onderdoorvaart bruggen – KGR De Hunze)

Nieuws

Nieuws

De Spaarne Lenterace: van Groningen naar Azerbeidzjan

"Ik ben nog maar kort een import-Groninger. Als mensen mij vragen wat ik nou het leukst vind daar in het Hoge Noorden, dan is dat het warme welkom bij De Hunze, en dit weekend heb ik wederom echt genoten, ik hoop de rest ook", zegt Nienke Mekkes die een verslag schreef over de Spaarne Lenterace. Spoiler: Rianne stoot haar hoofd en er is een heuse tweestrijd.

Lees het hele verslag »

Een geslaagd weekend op de ZRB in Tilburg

Een plant aan de vin waardoor de finale niet gehaald werd. En toch was het een geslaagd weekend voor Helena, Kris, Femke en Silke op de ZRB in Tilburg.

Lees het hele verslag »

Midzomertoertocht Zuidlaardermeer op 21 juni – schrijf je in…

De inschrijving voor de traditionele toertocht rond of op de langste dag is open. Vanaf ca. 14:30 uur roeien we in het gezelschap van een aantal GYANEN naar het gastvrije Paviljoen De Leine voor een prachtig uitzicht over het meer en het diner. Daarna roeien we tegen de schemering terug naar De Hunze. Schrijf je snel in.

meer informatie en inschrijving »

Rondje Winsum 17 mei

Een mooie tocht met 28 graden in twee wherry's rondom Winsum!

Lees verder »

Update: Werkzaamheden Muntingbrug en Julianabrug: gevolgen voor onderdoorvaart bruggen

Op dit moment is de planning dat op 13 mei wordt gestart met de sloop van de oude Julianabrug en de werkzaamheden aan de Muntingbrug. De Muntingbrug is dicht tot het voorjaar van 2023. In de eerste week wordt het beweegbare gedeelte van de brug verwijderd. In verband met de veiligheid is die week de fietsonderdoorgang bij roeivereniging Gyas ook dicht.

Lees verder »

Toertocht Blauwe Stad: roeien en/of fietsen

Roeiend via het Winschoterdiep naar het Oldambtmeer en eindigen op een camping in Nieuwolda om de volgende dag fietsend of roeiend de tocht voort te zetten. Je kunt je opgeven voor één of twee dagen voor deze unieke toertocht.

Informatie en aanmelden »

Twee maal zilver tijdens de Junioren Regatta in München

Zowel skiffeuse Anna Menke (de Hunze) als de vrouwen dubbelvier met Amély Carrière (het Spaarne), Demi Straathof (ARZV), Merle Combé (die Leythe) en Luna Kuiper (het Spaarne), komen terug uit München met een zilveren medaille.

Lees verder op roeien.nl »

Hard roeien, goede prestaties, gezelligheid en mooi weer in Bremen

"Het was een hele vracht: 12 boten op de fruitkar van Gyas achter de Seat van Renze." Veel roeiers van de Hunze hebben meegedaan aan de wedstrijden in Bremen. Het waren mooie races onder goede en gezellige omstandigheden.

Lees het verslag »

Uitnodiging Waterlandtoertocht PRV De Where zondag 12 juni

Vorige zomer waren we met 9 toerroeiers van De Hunze een weekend in Waterland met huurboten van de Purmerendse Roeiverening De Where. Het was zeer de moeite – en de regen- waard: leuk gevarieerd landschap en roeiwater. Nu de kans om dit alles in één dag mee te maken op uitnodiging van PRV De Where. Bij 40 gasten gaat de tocht door: meldt je dus vooral aan met een ploegje!

Voor meer informatie »

Wat is het mooi roeien in de Weerribben: verslag met veel foto’s

Medio april hebben zo'n 30 Hunze leden een fantastische toertocht door De Weerribben gehouden. "Links riet, rechts riet, smal water. Dus langzaam voorzichtig vooruit. Beheersing van onze powergirls.  En daar opeens om de hoek de huizen van Dwarsgracht. Nog pittoresker? Ja nog pittoresker. Wel pielen en peddelen soms. En midden in Dwarsgracht... de lunch."

Bekijk het verslag »