Noord-Willemskanaal: gestremd ter hoogte van de Julianabrug van vrijdag 11 november 2022 tot en met maandag 6 maart 2023. Uitzondering: doorvaart is vrij vanaf vrijdag 17:00 tot en met zondag 11 december. Houd rekening met het ponton. Dat ligt aan de noordzijde van de Muntingbrug, ter hoogte van de Aldi. Deze uitzondering vervalt na het weekend. Dan wordt verder gegaan met het verwijderen van palen op diepte en er vinden werkzaamheden plaats aan de remmingwerken.

Reitdiep: gestremd ter hoogte van de spoorbrug van maandag 21 november tot vrijdag 23 december 2022. Er wordt een zinker aangelegd. Uitzondering: vanaf vrijdag 2 december geldt een uitzondering voor de weekenden. Doorvaart is vrij vanaf vrijdag 16:00 uur tot en met zondag. Houd rekening met werkschepen.

Roeien

Home » Roeien

Roeien

Roeien is sport, topsport als je er voor gaat. Bij De Hunze roei je alleen, in een groep, recreatief of als wedstrijdroeier. Combinaties zijn mogelijk. Het is training van techniek, conditie en spieren. En ontspannend en gezellig. Tot op hoge leeftijd is roeien ook een uitstekende manier om te bewegen en in conditie te blijven. Roeien doe je in een boot, maar ook binnen trainen op de ergometer of in- en outdoortraining horen bij roeien.

Er bestaan verschillende vormen van roeien: Board of scull, wat zoveel betekent als met een of twee riemen.

Ploegen maken zelf afspraken wanneer en waar zij roeien. Ze houden rekening met de omstandigheden en het materiaal. Zie daartoe ook onderstaande documenten.
Je kunt bij De Hunze recreatief roeien:
– Wekelijks (meerdere keren) lekker het water op
– Midweekroeien
– Meedoen aan toertochten in binnen- en buitenland

Wedstrijd- en competitieroeien kan bij De Hunze ook:
– Korte baan (2 kilometer)
– Lange baan (4 – 16 kilometer)
– Marathons (50-200 kilometer)
– Klassement v.s. losse wedstrijden

Natuurlijk is het belangrijk om de roeitechniek altijd goed toe te passen. En als een ongeluk in een klein hoekje zit, biedt deze website handige informatie over het verlenen van eerste hulp bij sportongevallen.

Op de pagina “Documenten” vind je verschillende relevante downloads:

– Het Roei- en examenreglement
– Oefenvragen
– Beleid Met Permissie Bestuur (MPB)
– Informatie over vaarverboden