Update 16 april: Noord-Willemskanaal; van woensdag 17 april 2024 tot en met vrijdag 19 april 2024, is de doorvaart vrij van 16:00 tot een half uur na zonsondergang. Van 07:00 tot 16:00 wordt er gewerkt en is de doorvaart gestremd. Houd rekening met de aanwezigheid van een ponton ter hoogte van Gyas. Uitzonderingen worden op deze plaats meegedeeld.

Roeien

Home » Roeien

Roeien

Roeien is sport, topsport als je er voor gaat. Bij De Hunze roei je alleen, in een groep, recreatief of als wedstrijdroeier. Combinaties zijn mogelijk. Het is training van techniek, conditie en spieren. En ontspannend en gezellig. Tot op hoge leeftijd is roeien ook een uitstekende manier om te bewegen en in conditie te blijven. Roeien doe je in een boot, maar ook binnen trainen op de ergometer of in- en outdoortraining horen bij roeien.

Er bestaan verschillende vormen van roeien: Board of scull, wat zoveel betekent als met een of twee riemen.

Ploegen maken zelf afspraken wanneer en waar zij roeien. Ze houden rekening met de omstandigheden en het materiaal. Zie daartoe ook onderstaande documenten.
Je kunt bij De Hunze recreatief roeien:
– Wekelijks (meerdere keren) lekker het water op
– Midweekroeien
– Meedoen aan toertochten in binnen- en buitenland

Wedstrijd- en competitieroeien kan bij De Hunze ook:
– Korte baan (2 kilometer)
– Lange baan (4 – 16 kilometer)
– Marathons (50-200 kilometer)
– Klassement v.s. losse wedstrijden

Natuurlijk is het belangrijk om de roeitechniek altijd goed toe te passen. En als een ongeluk in een klein hoekje zit, biedt deze website handige informatie over het verlenen van eerste hulp bij sportongevallen.

Op de pagina “Documenten” vind je verschillende relevante downloads:

– Het Roei- en examenreglement
– Oefenvragen
– Beleid Met Permissie Bestuur (MPB)
– Informatie over vaarverboden