Update 19 april: Noord-Willemskanaal; doorvaart vrij. Houd rekening met de aanwezigheid van een ponton ter hoogte van Gyas. Uitzonderingen worden op deze plaats meegedeeld.

Evenementen

Home » Evenementen » Waterwolfmarathon

Waterwolfmarathon

Op zondag 24 september 2023 wordt voor de 18e keer de Waterwolf-marathon verroeid. De totale afstand is ruim 52 kilometer, waarvan 42 kilometer als wedstrijd wordt geroeid. De wedstrijdstart ligt na de brug van de Westelijke Ringweg. De wedstrijdfinish is bij de Platvoetbrug, voor de oversteek van het Van Starkenborghkanaal en de Dorkwerdersluis, zo’n 7,5 kilometer voordat men terug is bij het botenhuis van De Hunze. Hierover wordt van alle boten de tijd opgenomen.

Onderaan deze pagina zijn de uitslagen van 2022 en de bijgewerkte baanrecords te downloaden.

Wedstrijdcategorieën

De wedstrijdcategorieën in Heren, Dames, en Mix- of Vrij-categorie zijn: C4x+, C2x+, 4x+, 4+, Wh2X+, skiff en kano.

Inschrijving voor de skiff-categorie en kano is alleen mogelijk wanneer er persoonlijke begeleiding op de wal is. De toelating in de skiff en de kano op de wedstrijddag is afhankelijk van de weersomstandigheden. Voor de prestatietocht zijn alle genoemde boottypes welkom.

Inschrijven en kosten

  • De algemene inschrijving start op 26 augustus 2023 en sluit op 16 september 2023.
  • Niet-Hunzeleden kunnen zich door hun bevoegde commissaris van de eigen roeivereniging inschrijven bij de KNRB.
  • Hunzeleden schrijven zich in vóór 12 september 2023 via deze link.
  • Vragen over de inschrijving kun je stellen aan de seniorencommissaris (Betty Goedewaagen).
  • Je kunt hier alvast de route en de stuurliedenaanwijzingen bekijken

Het inschrijfgeld van 15 euro per persoon dient uiterlijk 12 september overgemaakt te zijn op rekeningnummer NL83INGB0000835054 ten name van KGR De Hunze te Groningen onder vermelding van Inschrijfgeld Waterwolf 2023 met omschrijving van vereniging- en ploegnaam.

Wil je meedoen maar heb je zelf geen ploeg? Vaak valt er iets te regelen en andere ploegen kunnen er baat bij hebben, bijvoorbeeld bij blessures. Hoewel er niets gegarandeerd wordt, zijn dit soort verzoeken welkom bij de waterwolfcommissie.

Bootverhuur: De Hunze stelt haar eigen boten beschikbaar, met voorrang voor Hunze-ploegen. Na 12 september is bekend hoeveel boten over zijn voor externe ploegen. Indien alle boten zijn toegewezen, kunnen we advies geven over de verenigingen waar de boten gehuurd kunnen worden. De Hunze regelt zelf géén vervoer.

Marathonwedstrijdklassement voor (verenigings-)ploegen

In 2022 is er gestart met het wedstrijdklassement voor verenigingsploegen. Dit klassement betreft het resultaat over vier marathons:

Nieuwland marathon
Linge marathon
Mastenbroek marathon
Waterwolf marathon

De verenigingsploegen kunnen wisselende bemanning hebben en kunnen de marathons roeien in de categorien C2x+ of 4+. Meer informatie op de  marathonpagina van de KNRB

Uitslagen 2022

Hieronder zijn de uitslagen van 2022  en de bijgewerkte baanrecords te downloaden.

Uitslagen 2022
Waterwolf-Uitslagen-2022-finaal.pdf
Baanrecords t/m 2022
Baanrecords-Waterwolf-051022.pdf