Vlot: zaterdag 24 en zondag 25 februari Gyas Hunze Race; houd rekening met extra drukte en aanwijzingen van de organisatie bij het vertrekken en het aanleggen.

Verbindingskanaal: zaterdag 24 en zondag 25 februari Gyas-Hunze Race; vaarverbod voor niet-deelnemers.

Noord-Willemskanaal: zaterdag 24 en zondag 25 februari Gyas-Hunze Race; houd rekening met extra drukte tussen onze vereniging en Gyas vanwege op- en terugroeiende deelnemers.

Roeien

Home » Roeien » Wedstrijd- en competitie » Winterspits- en ijsrooster

Winterspits- en ijsrooster

In de herfst en winter neemt de daglengte af. Daardoor is er meer belangstelling voor de boten gedurende de uren dat het licht is. Het bootgebruik op zaterdag en het gebruik van ergometers als er ijs ligt, wordt gereguleerd door een rooster. Dat wordt gemaakt door de Competitiecommissie en de juniorencommissaris.

Winterspitsrooster

In het winterspitsrooster wordt voor een aantal roeiploegen die daarvoor MPB krijgen, op zaterdag een boot ‘vooraf’ gereserveerd. De ploeg moet zelf dan nog wel tot 24 uur voor de outing de winterspitsboot bevestigen in het botenreserveringssysteem. Als er niet op dat tijdstip wordt geroeid, dan moeten zij de reservering verwijderen uit het botenreserveringssysteem. Als het winterspitsrooster van toepassing is, dan vind je het aanmeldingsformulier hieronder.

IJsrooster

Het ijsrooster is alleen van toepassing op de ergometers in het weekend. Verder geldt hetzelfde als voor het winterspitsrooster. Als het ijsrooster van toepassing is, dan vind je het aanmeldingsformulier hieronder.