Update 16 april: Noord-Willemskanaal; van woensdag 17 april 2024 tot en met vrijdag 19 april 2024, is de doorvaart vrij van 16:00 tot een half uur na zonsondergang. Van 07:00 tot 16:00 wordt er gewerkt en is de doorvaart gestremd. Houd rekening met de aanwezigheid van een ponton ter hoogte van Gyas. Uitzonderingen worden op deze plaats meegedeeld.

Roeien

Home » Roeien » Leer mij roeien! » Introcursus (18 jaar en ouder)

Introcursus (18 jaar en ouder)

Heb je nog nooit geroeid en wil je leren roeien? Ben je benieuwd of roeien iets voor jou is? Je kunt niet zomaar in een boot stappen en roeien, dat moet je eerst leren. De Hunze leert je graag roeien tijdens een introductiecursus! Heb je tijdens de cursus ervaren dat roeien echt een sport voor jou is? Word dan lid! Het “Inschrijfformulier lidmaatschap” vul je dus in nádat je de cursus hebt afgerond.

Vóórdat de introductiecursus start vindt een informatiebijeenkomst plaats. Je bent van harte welkom! Als je kiest voor het volgen van een cursus, dan is het startmoment de indelingsavond. Op die avond worden de tijden bekend gemaakt waarop de instructeurs beschikbaar zijn. Als cursist kun je dan intekenen in de groep waarbij je het beste past. Dan kun je ook afspraken maken over het moment waarop je daadwerkelijk voor het eerste de boot in zult stappen stappen om te (leren) roeien. De cursussen worden gegeven in een wherry (twee roeiers met instructeur) of in een skiff (éénpersoonsboot). Om de cursus te kunnen starten, is De Hunze mede afhankelijk van de watertemperatuur. Vóór 1 mei of, als de watertemperatuur onder de 10ºC is, mag er in verband met de veiligheid geen les gegeven worden in een skiff. Een cursus duurt zes tot acht weken. In die weken zijn er tien tot twaalf lesmomenten. Zo leer je de basisbeginselen. Na de introductiecursus volgt iedereen nog een stuurcursus. Elke cursus sluit af met een ‘examen’.

Informatie over het lidmaatschap van De Hunze kun je vinden op https://www.hunze.nl/kom-kennismaken/

De jaarplanning voor de introductiecursussen in het jaar 2024 is als volgt:

Eerste introductiecursus (wherry)
16 maart: informatiebijeenkomst & open roeidag
27 maart: indelingsavond
4 en 11 mei: examens

Tweede introductiecursus (wherry en skiff)
12 mei: informatiebijeenkomst & open roeidag
datum volgt: indelingsavond
29 juni en 6 juli: examens

De derde introductiecursus duurt in verband met de vakantieperiode negen weken in plaats van zes weken.

Derde introductiecursus (wherry)
7 juli: informatiebijeenkomst & open roeidag
17 juli: indelingsavond
14 en 21 september: examens

Aanmelden voor een cursus in 2024

Met onderstaand formulier kun je je opgeven voor de informatiebijeenkomst. Als je daadwerkelijk een cursus gaat volgen, dan betaal je alleen het vermelde cursusgeld vooraf.

Na verzending van het formulier, volgt direct een bevestigingsmail naar het e-mailadres dat je hebt ingevuld. Als die bevestigingsmail niet komt, kijk dan eerst in je spammap. Als daar ook niks in zit, mail dan de secretaris. Veelal is het niet nodig om het formulier opnieuw in te zenden.