Schuitendiep, ter hoogte van Turfsingel 45; in verband met werkzaamheden oponthoud op weekdagen van 07:00 tot 17:00 van:
– ma. 8 juli t/m vr. 2 augustus 2024 en
– ma. 2 september t/m 13 september 2024 (Rijkswaterstaat.2024.04263.0).

Kom kennismaken

Home » Kom kennismaken

Kom kennismaken

Ben je op zoek naar een buitensport? Vind je plezier en gezelligheid ook belangrijk bij het sporten? Dat komt goed uit! Je kunt bij ons nagenoeg het hele jaar roeien en plezier en gezelligheid staan bij De Hunze hoog in het vaandel. Op deze pagina vind je informatie over de manieren om te beginnen, de kosten en ten slotte het inschrijfformulier voor het lidmaatschap. Je bent van harte welkom!

Become a member
2022-09-11-Word-Lid-Van-De-Hunze-eng.pdf
Werden Sie mitglied
2022-09-11-Word-Lid-Van-De-Hunze-de.pdf

Drie instroomtrajecten

De Hunze maakt onderscheid tussen drie groepen, waarbij wordt gekeken naar je ervaring met de roeisport. Voor elke groep is het instroomtraject anders.

1. Geen ervaring met de roeisport
2. Cursisten die een cursus bij De Hunze hebben afgerond
3. (Oud-)leden van een roeivereniging (“zij-instromers”)

Traject 1: Geen ervaring met de roeisport

De Hunze leert je graag roeien. Er zijn verschillende cursussen. Als cursist kun je kennis maken met de roeisport en De Hunze, waarna je beslist of je lid wordt. Je hoeft het inschrijfformulier op deze pagina dus pas in te vullen als je na afronding van een cursus bij De Hunze hebt besloten dat je lid wilt worden. Meer informatie over de cursussen vind je op onderstaande pagina’s

tot 18 jaar:Introcursus in 2024 (10 tot 18 jaar)
vanaf 18 jaar:Introcursus in 2024 (18 jaar en ouder)
Traject 2: Cursisten die een cursus bij De Hunze hebben afgerond

Word dan lid! Het “Inschrijfformulier lidmaatschap” vind je onderaan deze pagina.

Traject 3: (Oud-)leden van een roeivereniging ("zij-instromers")

Ben je eerder lid geweest van onze vereniging, of heb je al bij een andere roeivereniging leren roeien? Dan nodigen we je graag uit voor een (hernieuwd) introductiegesprek. Meer informatie vind je op de pagina voor (Oud-)leden van een roeivereniging. Vul het formulier op die pagina in, dan nemen we contact met je op. Als je via deze route instroomt dan hanteren we een kennismakingsperiode van twee maanden. Gedurende deze twee maanden kun je opzeggen, in afwijking van de hoofdregel dat een lidmaatschap wordt aangegaan voor (het restant van) een kalenderjaar.

Tijdens het introductiegesprek beantwoorden we eventuele vragen en we laten je ons gebouw en onze vloot zien. Na dat gesprek weet je wat we kunnen bieden en horen we graag of je (weer) lid wordt. Daarna vul je het “Inschrijfformulier lidmaatschap” in dat je kunt vinden onderaan deze pagina.

Kosten

Informatie over de kosten kun je vinden in de download “Contributie 2024” die op deze pagina is te vinden.

Tegemoetkoming in de kosten

Via de gemeente kunnen volwassenen in aanmerking worden gebracht voor een bijdrage uit het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Onze vereniging is daar bekend als sportaanbieder. Op de website van het Volwassenfonds staat een uitleg van de werkwijze. Ook kun je daar terecht voor andere informatie over het fonds. Voor jongeren is er het Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen.

Als je gebruik wilt maken van het Volwassenenfonds en/ of het Jeugdfonds, dan kun je je inschrijven voor het lidmaatschap van onze vereniging. De bijdrage uit het fonds zal worden verrekend met de contributie. Met het innen van die contributie zal worden gewacht totdat het fonds uitsluitsel heeft gegeven over een bijdrage daaruit.

Daarnaast is er voor jongeren ook de Stichting Leergeld e.o.

Contributie 2024
2024-03-20-Contributiegebouw-2024.pdf

Wat te doen als je het lidmaatschap wilt opzeggen?

De hoofdregel is: als je opzegging vóór 1 december door de secretaris is ontvangen, dan is 31 december de laatste dag van je lidmaatschap. Voor opzegging volstaat een e-mailbericht met de mededeling dat je wilt opzeggen. Zo kunnen wij onze begroting sluitend houden. Als je een opzegging hebt verzonden, dan ontvang je een bevestiging daarvan per e-mailbericht. Deze bevestiging wordt veelal binnen tien dagen ná ontvangst van je opzegging verzonden.

Inschrijven voor het lidmaatschap

Door op onderstaande knop te klikken wordt je doorgeleid naar het inschrijfformulier voor het lidmaatschap. Nadat je het lidmaatschapsformulier hebt verzonden, ontvang je automatisch een bevestiging. Die wordt gezonden aan het opgegeven e-mailadres.

Inschrijfformulier lidmaatschap